marți, decembrie 7, 2021

Experții au descoperit care este luna în care cei mai mulți fumători reușesc să renunțe la viciu.

Un studiu care a inclus mai bine de 7.000 de persoane, a scos la iveală faptul că indivizii care se lasă de fumat în ianuarie au o probabilitate mai mică de a relua acest obicei. Oamenii de ştiinţă explică faptul că rezoluţiile de Anul Nou le poate da un impuls celor care vor să se lase de fumat, motivându-i.

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

“Studiile realizate în ultimul deceniu au arătat că motivaţia este unul dintre cei mai importanţi factori care ajută la estimarea şanselor pe care le are un individ să renunţe la fumat. Impunerea unui termen limită în luna ianuarie le dă oamenilor motivaţie în plus”, a declarat prof. Linda Bauld de la Universitatea din Stirling.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au mai explicat şi faptul că, de cele mai multe ori, prietenii şi cei apropiaţi îi pot ajuta pe cei care vor să renunţe la acest obicei, susţinându-i şi încurajându-i.

“Susţinerea socială este importantă. De exemplu, o femeie care este însărcinată se va lăsa de fumat dacă şi partenerul ei va face acelaşi lucru”, susţine prof. Bauld.

Te-ar mai interesa: Băutura care ține de foame 2-3 ore, dar ajută la s...

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă au notat că oamenii nu ar trebui să se simtă descurajaţi dacă nu reuşesc să renunţe la fumat din prima încercare. Ei au explicat că multe persoane reuşesc să renunţe la acest obicei abia după câteva încercări eşuate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri