Sari la conținut

Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Adaugă ACESTE 3 alimente în dieta ta, spun experții

longevitate
Sursa foto: credu.ro
Noile tendințe în sănătate și longevitate

Alimente pentru longevitate. Longevitatea este un subiect extrem de popular la nivel mondial, în parte datorită cercetării Blue Zones privind cele mai bune modalități de a trăi mai mult.

Există o conștientizare tot mai mare că extinderea duratei de viață poate fi realizată simplu, prin dietă, de exemplu. 

Un nou studiu a analizat datele privind dietele din șapte țări. O echipă de medici a prezis că va observa o creștere a speranței de viață în rândul populațiilor care au făcut tranziția „de la tiparele alimentare naționale tipice la modificări ale dietei care optimizează longevitatea, modificări ale dietei mai fezabile și modificări optime ale dietei vegane.”

alimente care prelungesc viata
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Cele 3 alimente care îți prelungesc viața cu 10 ani

Publicat în American Journal of Clinical Nutrition, studiul a fost condus de cercetători în domeniul sănătății publice și medicale care s-au bazat pe datele din studiul Global Burden of Diseases and Injuries, o inițiativă în curs de desfășurare care monitorizează obiceiurile alimentare și valorile de sănătate din mai multe națiuni.

Cercetarea a combinat statistici din China, Franța, Germania, Iran, Norvegia, Regatul Unit și Statele Unite. Ajustându-se la înălțime, greutate și nivelul de activitate fizică, cercetătorii au identificat câteva tendințe generale:

  • Adoptarea unei diete vegane ar putea adăuga cinci până la șapte ani la viața cuiva.
  • Chiar și ajustările dietetice modeste, în special includerea cerealelor integrale și a leguminoaselor în timp ce reduc băuturile dulci, ar putea contribui cu până la patru ani suplimentari de viață.
  • În general, ei spun că cercetarea sugerează că publicul își va crește probabil sănătatea și potențialul pentru sănătatea viitoare prin adăugarea acestor trei alimente: leguminoase, cereale integrale și nuci.
  • Săritul peste carnea procesată a fost, de asemenea, asociat cu o viață mai lungă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel