Sari la conținut

Vremea se schimbă radical! PROGNOZA METEO de Paşte şi 1 MAI

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
atenționare meteorilogică

Din cuprinsul articolului

Meteorologii atrag atenţia că, deşi ultimele zile ale lunii martie au adus temperaturi de 29-30 de grade în toată ţara, vremea se va răci în perioada următoare.

Conform meteorologilor de la Accuwhater, după temeperaturile neobişnuit de mari, începând cu data de 2 aprilie vremea se va răci considerabil și vom avea diferențe de temperaturi de 9-10 grade, față de zilele anterioare.

Marți vom avea maxime de 23 de grade, dar din cauza vântului temperaturile resimțite vor fi mult mai mici. De asemenea, joi ne putem aștepta la o vreme ploioasă. De altfel, pe tot parcursul lunii aprilie vom mai avea și zile însorite.

PROGNOZA METEO de Paşte şi 1 MAI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a vremii pentru perioada 1 aprilie – 1 mai. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Anul acesta, vremea nu va fi călduroasă de 1 Mai și de Paște. Pe 1 Mai sunt așteptate maxime de 23 de grade, iar pe seară sunt posibile furtuni.

Astfel, vremea se va menține instabilă pe toată perioada și nici de Paște nu vom avea temperaturi care să depășească 22-23 de grade. Şi neteorologii de la ANM avertizează asupra faptului că nu vom avea un Paște prea călduros.

„În ziua de Paşti, vreme normală din punct de vedere termic în toată ţara, cu maxime între 13 şi 22 de grade, cu cele mai mari valori în nord-vest, şi minime între 5 şi 10 grade. Din acest punct de vedere, vremea va fi şi instabilă, în sensul de temporar accentuată, în vest, centru şi nord, local în sud-est. Noaptea, şi în rest, pe alocuri”, precizează specialiştii.

 

content-image

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel