Sari la conținut

Zece beneficii uimitoare ale scorțișoarei cu miere

Combinația de miere și scorțișoară a fost folosită de secole atât în medicina tradițională chineză cât și în cea indiană (Ayurvedia).

Ambele ingrediente au proprietăți vindecătoare unice și sunt un bun remediu natural pentru numeroase boli:

  1. Boli de inimă

Faceţi o pastă din miere şi scorţişoară pudră. Ungeţi-o pe pâine sau umpleţi clătitele cu ea în loc de dulceaţă şi mâncaţi cu regularitate la micul dejun. Remediul reduce colesterolul din artere şi salvează pacientul de riscul unui atac de cord. Cei care au suferit deja un atac de cord sunt sfătuiţi să urmeze acest remediu zilnic, pentru a preveni apariţia unui alt atac. Consumul regulat al combinaţiei miere-scorţişoară reduce dispneea şi întăreşte ritmul cardiac. În America şi Canada mai multe spitale şi-au tratat pacienţii cu succes când au descoperit că arterele şi venele îşi pierd flexibilitatea şi tind să se astupe. Mierea şi scorţişoara îmbunătăţesc circulaţia sanguină.

  1. Artrită

Pacienții cu artrită trebuie să bea de două ori pe zi (dimineața și seara) o ceașcă de apă caldă cu două linguri de miere și o linguriță de scorțișoară. Un studiu realizat la Universitatea din Copenhaga a scos la iveală că pacienții cu artrită tratați cu acest remediu scăpau de dureri în doar o săptămână.

  1. Infecții urinare

Ca să tratați infecțiile urinare este indicat să beți un pahar cu apă călduță în care adăugați două linguri de scorțișoară și o linguriță de miere.

  1. Răceli

Cei care sunt răciți trebuie să timp de trei zile o lingură de miere cu jumătate de lingură de scorțișoară.

  1. Indigestie

Două linguri de miere amestecare cu un praf de scorțișoară înainte de masă ajută digestia.

  1. Cancer

Studii recente efectuate în Japonia şi Australia au arătat că s-au tratat cu succes cu miere şi scorţişoară cazuri de cancer stomacal şi osos. Pacienţii diagnosticaţi cu aceste tipuri de cancer sunt îndemnaţi să ia zilnic o lingură de miere amestecată cu o linguriţă de scorţişoară pudră, timp de o lună, de trei ori pe zi, în paralel cu tratamentul prescris de oncolog.

  1. Iritații ale pielii

Remediul bazat pe miere şi scorţişoară poate fi de real folos dacă ai deseori pielea iritată. După cum se ştie, mierea are proprietăţi antiseptice şi calmante, în timp ce scorţişoara are capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor, motiv pentru care cele două ingrediente, folosite împreună, combat iritaţiile pielii. Pentru preparare ai nevoie de o lingură cu miere, 2 linguri cu apă şi o linguriţă cu scorţişoară pudră. Ingredientele se amestecă într-un castron până când se formează o pastă. Aceasta se aplică direct pe zonele în care pielea este iritată şi se lasă până când se usucă, după care se îndepărtează. Poţi folosi acest remediu ori de câte ori este nevoie.

 

  1. Acnee

Formaţi o pastă din trei linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Aplicaţi această pastă peste coşuri seara înainte de culcare şi spălaţi-o cu apă călduţă în dimineaţa următoare. Dacă tratamentul se aplică timp de două săptămâni va înlătura coşurile de la rădăcină.

  1. Obezitate

Primul pas constă în amestecarea unei linguriţe cu miere şi o jumătate de linguriţă cu scorţişoară pulbere, proaspătă, într-un recipient, după care se pune aproximativ o cană cu apă peste cele două ingrediente. Apoi, amestecul se fierbe, iar după ce dă în clocot luaţi vasul de pe foc şi acoperiţi-l. Când lichidul se răceşte, separaţi conţinutul în două părţi egale. Îl puteţi îndulci cu miere înainte de a-l servi.
Consumaţi prima parte din acest amestec dimineaţa, pe stomacul gol, iar a doua parte seara, înainte de culcare.

Cura poate fi ţinută două săptămâni, dar dacă vreţi să slăbiţi mai mult o puteţi relua după o lună.

  1. Dureri de dinți

Amestecați o lingură de scorțișoară cu cinci linguri de miere și aplicați pe dintele cu probleme de trei ori pe zi până când durerea dispare.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel