Zece superalimente de sezon care combat cancerul, scad colesterolul şi previn bolile de inimă

Natura oferă oamenilor superalimente care conţin cu molecule și substanțe care pot face minuni pentru organism. Aceste alimente speciale pot lupta cu diferite boli, precum cancerul, colesterol ridicat, afecţiuni ale inimii. Afinele, de exemplu, pot elimina cu ușurință  radicalii liberi din organism, datorită antioxidanţilor puternici care îi posedă.

Dovleacul

Una dintre cele mai răspândite legume, dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă.

Datorită cantităţii însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale.

Cruciferele

Varza, brocoli şi conopida ţin ascut mintea şi previn tulburările de memorie. Cercetătorii au descoperit că femeile care consumă regulat aceste vegetale stau cel mai cu memoria.

Un alt beneficiu important pe care îl aduce consumul de crucifere este protecţia împotriva cancerului.

Sfecla roşie

Sfecşa roşie este benefică din două puncte de vedere. În primul rând este bogată în acid folic, un nutrient care previne malformaţiile congenitale. În al doilea rând, sfecla roşie conţine betacianină, o substanţă cu proprietăţi anticancerigene.

Rodiile

acestea sunt bogate în antioxidanţi care protejează creierul şi stimulează memoria. Experţii au descoperit că rodiile previn îngroşarea şi rigidizare arterelor.

Ceapa şi ustusoiul

Ceapa şi usturoiul ajută la eliminarea substanţelor cancergene şi a toxinelor din organism. Cercetările sugerează că ajută şi în lupta împotriva cancerului şi a bolilor de inimă.

Fasolea

Este bogată în carbohidraţi complecşi, fibre, potasiu, acid folic, antioxidanţi şi proteine.

Uleiul de măsline

Cercetătorii au descoperit că uleiul de măsline scade cu 50% riscul de deces în cazul pacienţilor cu boli de inimă.

Ceaiul

Ceaiul conţine antioxidanţi care protejează arterele şi împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Mustul

Sucul de struguri, ori mustul, este bogat în vitamina A, B1, B2 şi minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenţia de apă şi energizează organismul.

 

Recent Posts

Este Miercurea Mare. Ziua în care Iuda l-a trădat pe Hristos

 Miercurea Mare. În Miercurea Mare este Cina cea de Taină a Fiului lui Dumnezeu cu Apostolii,…

30 de minute ago

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Vezi care este diferența

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Măslinele negre și cele…

60 de minute ago

Predicția unui renumit om de știință, pe care nimeni nu voia să o asculte în 1950, se adeverește deja

Omul de știință britanic Alan Turing s-a impus ca un simbol al secolului XX datorită…

2 ore ago

Starea lui Florin Piersic. Medicul Ciuhodaru: „Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat”

Doctorul Tudor Ciuhodaru a discutat despre starea de sănătate a renumitului actor Florin Piersic, exclusiv…

2 ore ago

Ce nu ai voie să faci în Joia Mare. Este complet interzis!

Săptămâna Patimilor reprezintă o perioadă de smerenie și purificare spirituală pentru credincioși în preajma celei…

3 ore ago

Lista alimentelor care macină creierul

Există mai multe tipuri de alimente și băuturi al căror consum ar trebui să îl…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia