miercuri, iunie 23, 2021

Zeci de spitale din Bucureşti încep vaccinarea anti-covid a pacienţilor internaţi. „Medicul ştie cu siguranţă ce este mai bine pentru pacient”.

Aproximativ 40 de spitale din București vor începe vaccinarea

anti-covid a pacienților cronici, internați, începând de marți, 18 mai. Aceștia vor primi un singur tip de vaccin pentru a simplifica procedura.

„Medicii au făcut deja un necesar de vaccin minim. Au avut într-adevăr şi opţiune de a alege ce vaccin doresc şi noi am avut recomandarea de a primi un singur tip de vaccin pe spital, astfel încât să le fie mai uşor de gestionat. Dar acolo unde este nevoie şi de două vaccinuri, fie că vor Johnson sau Pfizer, vor primi şi acest lucru”, a menționat şeful DSP Bucureşti.

Zeci de spitale din Bucureşti încep vaccinarea anti-covid a pacienţilor

internaţi

Dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti, a anunțat că decizia de vaccinare a pacienților din spital a venit atât din partea pacienţilor, dar și a medicilor. Pentru că sunt pacienţi care nu reuşesc să ajungă într-un anumit centru de vaccinare. Iar în actualul context este necesar să fie vaccinaţi cât mai mulţi doritori.

„Cu atât mai mult cu cât ei ajung cu o anumită patologie la un anumit medic, medicul ştie cu siguranţă ce este mai bine pentru pacient, şi, da, este oportun. (..) Feed back-ul din partea medicilor este unul bun şi chiar au salutat, pentru că vorbim de pacienţi

cronici pe care îi au în evidenţă, şi fiecare îşi doreşte ca medic tot ceea ce este mai bun pentru pacientul lui, motiv pentru care au toată deschiderea pentru partea legată de vaccinare.

Este o opţiune a fiecăruia, şi vorbim atât de pacienţii care sunt internaţi în spitalizare continuă, cât şi despre pacienţii care vin în spitalizarea de zi. Dacă vorbim de spitalizarea de zi, practic stau un timp limitat şi astfel pot să se vaccineze cu un vaccin care nu necesită rapel, respectiv Johnson”, a spus dr. Oana Nicolescu, potrivit news.ro.

 Oana Nicolescu: Au fost vaccinate în jur de 1000 de persoane imobilizate,

pe sector

Dr. Oana Nicolescu a precizat că, până în prezent, peste 1000 de persoane imobilizate au fost vaccinate în fiecare sector al Capitalei.

„Pot să vă spun că în momentul de faţă i-am vaccinat pe toţi cei care au fost imobilizaţi la domicili. Toate informaţiile le-am primit de la nivelul DGASPC-urilor de sector, pentru că ei erau cei care aveau toată această bază de date, nu am vaccinat doar pacienţi imobilizaţi la pat, au avut posibilitatea inclusiv cei din familie să se vaccineze.

Nu a fost uşor, pentru că toate aceste echipe pe care le-am gândit s-au desprins

dintr-un centru de vaccinare fix. În fiecare zi aveam pe fiecare sector câte o echipă mobilă, noutatea a fost că am fost, aşa, un fel de Uber, pentru că trebuia să identificăm toate aceste locaţii, dar am reuşit. Cred că au fost vaccinate în jur de 1000 de persoane imobilizate, pe sector, a precizat șeful DSP București.

Vaccinarea anti-covid la medicii de familie în Capitală

Potrivit medicului șefului DSP București, peste 220 de cabinete de medicină de familie sunt implicate în campania de vaccinare anti-covid.

„Medicii de familie au fost deosebit de dornici de a-şi vaccina propriii pacienţi pe care îi au pe listă şi nu numai. Pentru că au posibilitatea ca inclusiv din pacienţii pe care nu îi au pe listă să poată să-i vaccineze.

Dacă iniţial am avut 180 de medici de familie, numărul lor creşte în fiecare zi. Iniţial au primit un număr de doze standard, ulterior au venit să suplimenteze numărul de doze. Noi, cu ajutorul CNCAV, reuşim să le ducem vaccinul în cabinet.

Acum sunt peste 220 de medici de familie care vaccinează anti-COVID. Dacă iniţial luau în jur de 25 de doze, mulţi au venit şi şi-au dublat, şi-au triplat cantitatea şi chiar vaccinează”, a mai spus dr. Oana Nicolescu.

Ultimele stiri

Parteneri