duminică, iunie 4, 2023

Teatrul românesc este în doliu. Unul din cei mai mari artiști ai României s-a stins din viață după o lungă suferință. Pe 4 iunie, maestrul Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani, iar aseară o stea pe cer s-a stins.

Actorul Valentin Uritescu, cu o experienţă de peste 50 de ani în teatru şi film, a dat viaţă unor roluri pe cât de diversificate, pe atât de ofertante precum Sergentul Şaptefraţi din serialul TV „Lumini şi umbre” semnat de Andrei Blaier, personaj continuat ulterior în „Noi, cei din linia întâi” în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din „Concurs” (regia Dan Piţa), Dr. Marcu în „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu).

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...


Boala care l-a purtat pe marele maestru pe holurile spitalului

Marele actor s-a stins din viață într-un centru de specialitate unde primea ajutor pentru boala cumplită ce l-a chinuit de la vârsta de 33 de ani și care l-a forțat să se retragă din activitate.

Celebrul actor român suferea de boala Parkinson, iar în ultima perioadă starea sa de sănătate se înrăutăţise, astfel că ar fi avut inclusiv zile în care nu putea să vorbească.

Într-un interviu, soţia actorului povestea despre starea acestuia.

„E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, declara atunci Valeria Uritescu pentru fanatik.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

În urmă cu mai bine de un deceniu, Valentin Uritescu s-a hotărât să nu mai apară pe scena niciunui teatru din România şi tot atunci şi-a făcut şi testamentul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private