miercuri, iunie 29, 2022

Ziua Mondială a Albinei 2022: Cum beneficiază sănătatea oamenilor de pe urma acestor insecte minuscule. 5 beneficii extraordinare ale mierii de albine.

Pe 20 mai este marcată Ziua Mondială a Albinelor. Albinele sunt considerate unele dintre cele mai muncitoare insecte și sunt destul de renumite pentru produsele lor, inclusiv ceară, miere și lăptișor de matcă.

Ziua Mondială a Albinei 2022

Această zi a fost aleasă de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia, iar data reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 sept. 1773) considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Cu prilejul proclamării, directorul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Carla Mucavi, sublinia: „Albinele joacă un rol crucial în creşterea randamentului culturilor şi promovarea siguranţei alimentare şi a alimentaţiei.

Fără ele, am putea pierde o varietate de produse alimentare, precum cartofi, piper, cafea, dovleci, morcovi, mere, migdale, roşii.

Ziua mondială a albinelor recunoaşte importanţa acestor mici ajutoare şi va creşte gradul de conştientizare a necesităţii protejării”, potrivit Agerpres.

Dispariţia albinelor ameninţă siguranţa alimentaţiei mondiale având în vedere că o treime din producţia agricolă la nivel mondial depinde de polenizare, realizată cu precădere de albine.

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

Albert Einstein obişnuia să spună că „atunci când albinele vor dispărea de pe suprafaţa Pământului, omul va mai avea doar patru ani de trăit”.


Cum beneficiază sănătatea oamenilor de pe urma acestor insecte minuscule

Tema pentru acest an este „Albinele angajate – Sărbătorirea diversității albinelor și a sistemelor de creștere a albinelor”. De Ziua Mondială a Albinei 2022, să vorbim despre beneficiile unuia dintre produsele din mijlocul albinelor – mierea.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

 

1. Mierea poate fi folosită ca un excelent înlocuitor al zahărului. Acest lucru poate fi extrem de benefic pentru diabetici.

2. Aportul scăzut de zahăr din cauza înlocuirii mierii poate ajuta, de asemenea, la gestionarea greutății. De asemenea, mierea are un conținut scăzut de calorii.

3. Mierea este bogata in antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii. Acest lucru poate ajuta la reducerea cazurilor de acnee și la creșterea îngrijirii sănătății pielii.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

4. Mierea are zero grăsimi. Acest lucru poate avea beneficii pentru sănătatea inimii.

5. Mierea are proprietăți curative și poate fi eficientă în tratarea infecțiilor, erupțiilor cutanate, arsurilor, tusei, răcelilor etc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private