vineri, martie 24, 2023

În 2019, scriitoarea braziliană Duda Riedel, în vârstă de 27 de ani, lucra ca vânzătoare într-un magazin de haine din Rio de Janeiro. Ea a atribuit oboseala și durerea constantă a picioarelor la orele petrecute în picioare la serviciu.

La câteva zile după ce s-a simțit prea obosită, s-a trezit dimineața și s-a speriat când a început să vadă pete de sânge pe pernă. Identificând că acestea proveneau din gingii, a căutat un dentist.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu natural împotriva herpesului. ...

„Stomatologul mi-a spus că trebuie să-mi fac igenizare dentară. Am făcut-o, el a spus că totul este în regulă și am plecat acasă”, își amintește ea.

Cu toate acestea, simptomele nu s-au oprit aici. Apoi, scriitoarea a început să se confrunte cu dureri de cap, congestie nazală și curgere a nasului, iar medicii i-au spus că are sinuzită.

Având dureri din ce în ce mai mari, a apelat de două ori la camera de urgență a spitalului pe care îl oferea asigurarea sa de sănătate.

„La spital, medicul mi-a spus că am sinuzită, mi-a prescris un sirop și am plecat acasă. Așa a fost de două ori: mi-au prescris medicamente și m-au externat. Nu mi s-a cerut niciodată un test de sânge, scrie BBC.

Te-ar mai interesa: Reţeta perfectă pentru curăţarea ficatului de toxi...

De la sinuzită la leucemie

Diagnosticată cu sinuzită, Duda a urmat tratamentul cu siropuri prescris de medic și a revenit la rutina sa, inclusiv la ieșirile cu prietenii. Câteva săptămâni mai târziu, o vânătaie pe picior i-a atras atenția, deoarece nu-și amintea să o fi întâlnit înainte.

Două zile mai târziu, singură în apartamentul ei, a început să se simtă rău și a trebuit să fie transportată de urgență la spital.

Te-ar mai interesa: Avortul ar putea fi decontat de stat. Care sunt co...

„Apoi a început teroarea, pentru că am vomitat sânge și asta m-a speriat foarte tare. Atât de mult încât am fugit la spital, unde mi-au făcut o perfuzie și mi-au cerut un test de sânge. Când doctorița a văzut că sunt singură, s-a speriat, a spus că sunt bolnavă, dar tot nu știau ce este și m-au rugat să chem pe cineva să vină cu mine”, povestește Duda.

Având familia departe, a rugat o prietenă să meargă la spital și să o însoțească.

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

Suspecată de hemoragie internă

Prima suspiciune a medicilor a fost că Duda ar putea avea o hemoragie internă, deoarece examenul său a indicat că avea doar 45.000 de trombocite, un număr cu mult sub ceea ce este considerat normal (150-400.000 pe microlitru de sânge).

Sursă: BBC

Experții au solicitat apoi o endoscopie, dar rezultatul a fost negativ pentru suspiciunea de hemoragie.

„M-au băgat într-o cameră și m-au lăsat acolo. Dar cum mă simțeam deja bine, am vrut să plec, mă săturasem să stau în spital și am început să scot perfuziile pe care le aveam în mână. Atunci, o asistentă a văzut-o și mi-a spus: „Ai grijă, fetițo, leucemia ucide”. Am intrat în panică, pentru că până atunci niciun medic nu-mi vorbise despre leucemie”, își amintește Duda.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

Derutată de presupusul diagnostic de leucemie și de lipsa de informații din partea medicilor, a părăsit spitalul și a plecat acasă. Câteva ore mai târziu, ea a căutat îngrijiri la un alt spital din oraș, unde a fost internată imediat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private