sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Cancerul de prostată este o afecțiune complexă, care afectează 1 din 9 bărbați, la nivel mondial. Acest tip de cancer are o evoluție lentă și nu provoacă simptome evidente în stadiul incipient. 

Acest ip de cancer este cea mai frecventă afecțiune malignă în rândul bărbaților și este a doua cea mai imporntantă cauză de deces prin cancer la bărbați, după cancerul de plămâni.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. O zodie are cel mai mare ghi...

Simptome frecvente:

 • Flux slab sau intrerupt de urina
 • Nevoia imperioasa de a urina
 • Urinare frecventa, mai ales pe timp de noapte (nicturie)
 • Dificultati in pornirea fluxului de urina
 • Dificultati in golirea completa a vezicii urinare
 • Durere sau usturime in timpul urinatului
 • Prezenta sangelui in urina sau sperma
 • Scadere in greutate
 • Disfunctie erectila
 • Durere de spate, solduri sau pelvis care nu dispare
 • Respiratie sacadata, senzatie de oboseala, ameteli sau paloare – cauzate de anemie

Care este speranța de viață în cazul cancerului de prostată?

Petrișor Geavlete, profesor și medic la Spitalul Clinic Sfântul Ioan din București, respectiv șeful disciplinei Urologie la UMF Carol Davila, București, a vorbit la DC Medical despre acest tip de cancer și speranța de viață.

”Cancerul de prostată este un subiect care reprezintă pâinea caldă a urologului încă de mulți ani, și astăzi, în 2021, aproape la toate congresele europene, americane se dezbat multe aspecte ale cancerului de prostată. Este o mare problemă cancerul de prostată. Implicația socială este uriașă”, afirmă profesorul Petrișor Geavlete, medic primar Urologie și membru în Academia de Științe Medicale.

Te-ar mai interesa: Știre FALSĂ, dezminţită de RO Vaccinare. Mesajul c...

Potrivit acestuia, o analiză recentă a Societății Europene de Urologie prezintă o statistică îngrijorătoare: milioane de bărbați află în fiecare an că suferă de cancer de prostată.

”În ultima analiză de la Societatea Europeană de Urologie – 1 din 9 bărbați au cancer de prostată. Deci, pe plan mondial este o problemă extraordinară de importantă. Și dacă ne uităm la analiza făcută în luna octombrie – arată că 1,1 milioane de noi diagnostice de cancer de prostată sunt raportate global. Uriaș. Dacă este să evoluăm nu numai la nivel de țară, dar la nivel mondial este o problemă este de importantă”, precizează profesorul Petrișor Geavlete.

Te-ar mai interesa: Sarea, ingredientul cu “o mie de utilizări&#...

Față de alte tipuri de cancer, cancerul de prostată este, de obicei, cu evoluție lentă, mai spune medicul. De aceea, studiile despre această afecțiune se întind pe ani întregi. ”Adevăratele studii în cazul cancerului de prostată au 10-15-20-25-30 de ani. Adevărat impresionant”, explică Petrișor Geavlete.

Un alt aspect important când vine vorba de cancer de prostată – și toate studiile arată asta, susține prof dr Petrișor Geavlete – este speranța de viață. ”În Europa este peste 80 de ani, în Italia, Germania, Franța. La noi, 73 de ani”, adaugă medicul.

Te-ar mai interesa: Mihai Neșu, fericit. Mai are un pas până la cel ma...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private