Sari la conținut

Simptomele de alertă ale ucigașului care face ca mai mult de jumătate dintre oameni să moară în decurs de un an

Sursă foto: Wow Biz

Un expert a prezentat simptomele de alarmă ale unui ucigaș tăcut care ucide 34.000 de persoane în Marea Britanie în fiecare an. Îngrijorător este faptul că mai mult de jumătate dintre persoanele diagnosticate cu cancer pulmonar mor în decurs de un an de la diagnosticare, chiar și cu tratament, potrivit avocatului specializat în neglijență medicală Kim Jackson, de la Patient Claim Line.

Cu cât cancerul pulmonar este depistat mai devreme, cu atât mai mari sunt șansele de supraviețuire, ceea ce face ca conștientizarea simptomelor să fie în prim-plan.

În timp ce unele dintre semnele cheie ale cancerului pulmonar pot apărea în tuse, acestea nu sunt singurele simptome pe care le puteți experimenta.

Jackson a spus: „Din analiza noastră detaliată a cazurilor de neglijență clinică, simptomele de semnalare a cancerului pulmonar pot include o tuse persistentă care se deteriorează, tuse cu sânge și dureri în piept care se agravează la respirația profundă, la tuse sau la râs.

„Pierderea poftei de mâncare, o pierdere în greutate care nu poate fi explicată și oboseala pot fi, de asemenea, semne cheie ale cancerului pulmonar. Fiți atenți la răgușeală, lipsă de aer, un nou început de respirație șuierătoare și infecții precum bronșita și pneumonia care sunt persistente.”

Simptomele de alertă ale ucigașului care face ca mai mult de jumătate dintre oameni să moară în decurs de un an

Odată ce observați aceste semne de avertizare, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie. Jackson a spus: „Dacă vă vizitați medicul de familie cu simptome care sugerează un cancer pulmonar, acesta ar trebui să vă examineze și să vă ceară să respirați într-un dispozitiv numit spirometru, care măsoară cât de mult aer inspirați și expirați.

„Ar putea fi solicitată o analiză de sânge pentru a exclude unele dintre posibilele cauze ale simptomelor dumneavoastră. Principalul test pentru diagnosticarea cancerului pulmonar este o radiografie toracică. De asemenea, se va recomanda o tomografie computerizată, precum și o scanare PET-CT.”

Expertul a avertizat că fumatul este o cauză majoră a cancerului pulmonar, aproximativ 70 la sută dintre cazuri fiind legate de acest obicei nesănătos.

Jackson a explicat că fumatul provoacă cancer pulmonar prin deteriorarea mucoasei plămânilor. Ea a spus: „Fumul de țigară conține substanțe cancerigene, care modifică țesutul pulmonar.

„În timp, daunele provocate țesutului pulmonar determină celulele să acționeze anormal și atunci se dezvoltă cancerul.”

Jackson a adăugat că pacienții care au avut parte de un diagnostic întârziat ar putea depune o cerere de despăgubire. Ea a spus: „O persoană are la dispoziție trei ani de la data la care a luat cunoștință de boală pentru a înainta o cerere în instanță.

„Pentru a stabili neglijența, o persoană trebuie să dovedească faptul că a existat o încălcare a datoriei de îngrijire și, ca urmare, a apărut legătura de cauzalitate, adică o persoană a suferit un prejudiciu ca urmare directă a neglijenței.

„Poate fi dificil să ai succes într-o cerere de despăgubire pentru neglijență în cazurile de cancer, în special atunci când se dovedește cauzalitatea. S-ar putea ca, deși a existat o întârziere în diagnosticarea cancerului, rezultatul să nu fi fost diferit în orice caz.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel