marți, ianuarie 26, 2021
Irina Lungu

Președintele Iohannis a dat dezlegarea mult așteptată. De la 1 iunie, românii vor putea circula liber între localități fără declarație pe proprie răspundere!

Mai mult, se redeschid terasele și plajele, dar vor trebui aplicate normele deja stabilite de distanțare socială.

Șezlongurile vor fi plasate cu distanțe de 2 metri între ele. La fel și mesele de la terasă!

Rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștii, dar și a menținerii spațiului de 2 metri între persoane. La terasă, nu pot sta mai mult de patru persoane.

Vor fi permise și spectacolele în aer liber, dar cu un număr de până la 500 de persoane și doar dacă se stă jos, iar scaunele sunt distanțate corespunzător.

Klaus Iohannis: Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia, la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. În privința Bacalaureatului, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august.
Detaliile privind relaxarea restricțiilor începând cu 1 iunie ar urma să fie stabilite în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, programată în această seară, la Palatul Victoria.