miercuri, septembrie 28, 2022

Tu ce și alimente să consumi pentru scăderea colesterolului? Colesterolul mărit este o problemă medicală foarte serioasă. Dieta bogată în grăsimi şi chimicale favorizează îngroşarea pereţilor vasculari, iar sângele nu mai poate transporta cu uşurinţă oxigenul şi nutrienţii în corp

Iată câteva alimente care ajută la scăderea colesterolului și previn  depunerile de colesterol din vasele de sânge:

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

  • Usturoiul

Usturoiul este bogat în antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi ajută la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasă.

  • Ovăzul

Fibrele de ovăz reduc capacitatea colesterolului de a se lipi de pereţii arterelor şi previne ateroscleroza, reducând astfel riscul bolilor de inimă.

  • Suc de rodie

Nivelurile de antioxidante din sucul de rodie este mai mare decât în alte sucuri naturale, inclusiv afine, afine şi portocale.

  • Merele

Reduc semnificativ cantitatea de colesterol şi alte grăsimi ce este absorbită la nivelul sistemului digestiv, dar şi cantitatea de glucoză.

  • Pește gras

Conţine acizi graşi omega-3, care pot ajuta la desfundarea arterelor.

Te-ar mai interesa: Trigliceride crescute: semne de avertizare care ap...

  • Nucile

Sunt bogate în grăsimi mononesaturate şi acizi graşi omega-3. Include în dieta alune, migdale, nuci pecan, arahide etc.

  • Ulei de măsline

Uleiul de măsline conţine grăsimi mononesaturate care ajută la combaterea formării plăcilor pe pereţii arterelor.

  • Avocado

Este bogat în grăsimi mononesaturate, care reduc riscul acumulării plăcii în artere.

  • Roşii

Sunt bogate în licopen, un antioxidant care ajută la scăderea colesterolului rău şi reduce riscul acumulării plăcilor în artere.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

  • Spanac

Aceasta legumă cu frunze verzi este bogată în vitaminele A şi C. Împreună, aceste vitamine reduc riscul de ateroscleroza.

Este important și să să includem în dietă alimente care să împiedice formarea colesterolului rău (LDL) prin creșterea nivelului de colesterol bun (HDL).

Colesterolul bun are un rol benefic

„Formarea colesterolului rău, de tip LDL, poate fi prevenită printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ. O dietă bazată pe un consum ridicat de fibre și care să includă alimente bogate în antioxidanți, nutrienți, vitaminele B și C poate contribui la creșterea nivelului de colesterol bun din sânge.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Acest tip de colesterol, HDL, spre deosebire de cel menționat anterior, are un rol benefic pentru organism, reușind să absoarbă excesul de colesterol din țesuturi și celule și să îl transporte la nivelul ficatului, de unde este ulterior eliminat din organism.

Colesterolul de tip LDL mărit poate reprezenta, printre altele, un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă”, a declarat prof. dr. Corina Zugravu, medic primar nutriționist.

Te-ar mai interesa: Un supliment banal poate duce la infarct. Se depun...

Preparată de mii de ani în bucătăriile din India și Orientul Mijlociu, lintea este un aliment bogat în antioxidanți și o sursă abundentă de nutrienți, precum minerale și fibre, necesare menținerii organismului la capacitate maximă. Extrem de ofertantă, lintea este un aliment care inclus în alimentație ne poate ajuta să ținem sub control colesterolul și contribuie la accelerarea tranzitului intestinal, ajutând la eliminarea reziduurilor, a grăsimilor și toxinelor în exces din corp. Lintea este un aliat în lupta cu colesterolul în special datorită conținutului bogat în vitamine din grupul B, care pot scădea producția de colesterol din organism și reduce nivelul de colesterol LDL.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private