Sari la conținut

Ar trebui să nu mai mânânci linte dacă ți se se întâmplă acest lucru

Când vine vorba de nutriție, nutriționiștii oferă cele mai bune sfaturi. De această dată, experții au vorbit despre linte. Este foarte hrănitoare, include o cantitate mare de potasiu, fier, folat, mangan, tiamină, zinc și cupru, conform WebMD. Dar Consumul de linte poate provoca balonare și distensie abdominală.

Ar trebui să nu mai mânânci linte dacă ți se se întâmplă acest lucru

Lintea, leguminoasa care face parte din aceeasi familie cu fasolea, mazarea, soia sau nautul, are mai multe culori, inclusiv roșie, neagră, galbenă și verde, iar conform Cooking Light , fiecare este folosită pentru anumite feluri de mâncare. De exemplu, lintea neagră se potrivește bine cu alte proteine ​​și legume. Lintea roșie și galbenă sunt puțin mai dulci și, pentru că devin mai moi când sunt gătite, sunt folosite în supe și tocane. Lintea verde are o aromă de piper și, deși merg bine în salate, funcționează și ca o garnitură decentă. Lintea maro are o aromă de pământ și este folosită în mod obișnuit în burgerii vegetali, deoarece își păstrează forma mai bine decât alte linte.

Lintea este foarte hrănitoare

Acestea includ o cantitate mare de potasiu, fier, folat, mangan, tiamină, zinc și cupru. De asemenea, conțin polifenoli, un antioxidant care are legătură cu combaterea cancerului. Lintea este, de asemenea, bogată în amidon și fibre rezistente, doi compuși care pot îmbunătăți bacteriile din intestin. Și, deși aveți nevoie de fibre în dieta dvs., consumul prea mult din aceste leguminoase ar putea provoca un mic disconfort digestiv.

Consumul de linte poate provoca gaze și balonare

În mod ironic, fibra care face ca lintea să fie sănătoasă ar putea să îți aducă disconfort, gaze și balonare. Potrivit Livestrong , mâncatul prea mult ar putea, de asemenea, să vă provoace constipație și, eventual, să dezvoltați alte probleme digestive. Zaharurile nedigerabile, numite oligozaharide, sunt vinovate pentru acest lucru. Intestinele tale vor încerca în continuare să digere aceste zaharuri, ceea ce duce la balonare și gaze.

digestie

Înmuierea lintei peste noapte în apă poate ajuta la atenuarea balonării, deoarece se crede că apa va absorbi unele dintre aceste zaharuri, ceea ce înseamnă că va ajunge într-o cantitate mai mică în intestine.

O lingură de linte la o salată

Dacă descoperiți că lintea vă provoacă balonare, luați o pauză de a mai consuma până când simptomele dispar. Specialiștii recomandă să adaugi linte în dieta ta încet. Experții sugerează să adăugați aproximativ o lingură de linte la o salată sau în orez până când corpul se adaptează din nou.

Beneficiile lintei asupra sănătății: reducerea riscului de proliferare a cancerului de prostată.

Compoziția cât și conținutul în antioxidanți conferă lintei mai multe beneficii terapeutice pentru sănătate. Studiile arată că o dietă bogată în leguminoase poate ajută la:

  • reducerea colesterolului,
  • normalizarea hipertensiunii
  • reducerea riscului de diabet,
  • reducerea riscului de boli fibrocistice ale șanului
  • reducerea riscului de proliferare a cancerului de prostată.

Lintea este bogată în fitati, ceea ce poate reduce riscul de cancer de colon și poate avea efecte protectoare împotriva osteoporozei.

Efectele lintei în prevenirea sau îmbunătățirea stării de sănătate

Deși mai multe studii demonstrează efectele lintei în prevenirea sau îmbunătățirea stării de sănătate în mai multe tipuri de cancer, nu putem afirmă că lintea are acțiune anticancerigenă. Cancerul are mai multe cauze de instalare, precum și vindecarea de cancer are nevoie de schimbări pe mai multe planuri: alimentație, gândire poitiva, efort fizic, medicație naturală sau nu.

Ce putem afirmă însă este faptul că lintea poate face parte din alimentația unui bolnav de cancer putend sprijinii procesul de vindecare prin aportul în nutrienți: proteine de calitate, antioxidanți, vitamine și minerale, informează minuneanaturii.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel