duminică, ianuarie 29, 2023

Hidratează-te cu apă cu lămâie și ceai verde și adaugă scorțișoară în cafea și ardei iute în mâncare. Sunt câteva trucuri simple care te ajută să topești grăsimea de pe burtă. Nu uita de mișcare!

1. Apă cu lămâie

Ficatul nostru iubește lămâia și există o legătură între ficat și grăsimea de pe burtă. Ficatul secretă bila, iar bila ajută la arderea grăsimii. Putem să ne gândim la ficat ca la un filtru de aer care se poate înfunda și trebuie curățat, iar apa cu lămâie face acest lucru. Drenează toxinele care se acumulează în ficat și le scoate din organism. Drept rezultat, metabolismul va fi accelerat și grăsimile vor fi arse eficient.

Te-ar mai interesa: Bacteriile de pe limbă pot provoca infecții grave ...

2. Citricele

Portocalele, grapefruitul conțin cantități mari de vitamina C care scade nivelul cortizolului, hormonul stresului, și scade șansele ca grăsimea să fie depozitată pe talie.

3. Condimentele

Usturoiul, turmericul, scorțișoara, ghimbirul și ardeiul iute accelerează metabolismul și scad pofta de mâncare. În plus, reduc înflamația din organism, una dintre cauzele obezității și bolilor.

4. Alge

Algele conțin un carotenoid numit fucoxantină, un inamic puternic al grăsimii. Într-un studiu pe animale, șoarecii care au primit suplimente cu acest nutrient au pierdut cu 5-10% mai multă grăsime decât cei care nu au primit suplimente.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

5. Cereale integrale

Bogate în fibre, cerealele integrale ajută la controlarea răspunsului organismului la insulină. Datorită conținutului de vitamina B, ajută la reducerea homocistinei, hormonul care cauzează inflamția.

6. Scorțișoară

Compusul activ din scorțișoară se numește MHCP și este capabil să reducă rezistența la insulină. Cum nivelul de insulina ridicat determină organismul să stocheze mai multa grăsime, mai ales pe abdomen, păstrând nivelul insulinei echilibrat, putem combate grăsimea. 

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

7. Fructe și legume

Toate fructele și legumele, datorită conținutului bogat de nutrienți și fibre, combat inflamația cronică. Printre vegetalele cu cele mai puternice proprietăți anti-inflamatorii se numără merele, fructele de pădure, brocoli, ciupercile, papaya și spanacul.

8. Ceai verde

Ceaiul verde accelerează procesul de slăbire datorită conținutului de EGCG un compus care stimulează metabolismul.

Te-ar mai interesa: Decesele cauzate de boli de inimă au crescut în ti...

9. Alimentele cu grăsimi bune

Aceste grăsimi sănătoase și ”prietenoase” cu inima cresc nivelul colesterolului HDL bun și reduc inflamația. Se găsesc în uleiul de măsline și avocado. Cercetările au arătat că o dietă bogată în omega 3 și săracă în omega 6 poate reduce inflamația. Surse importante sunt nucile, semințele de in și peștele gras.

10. Apa

Hidratarea eficientă este esențială pentru ”spălarea” organismului de toxinele vinovate de apariția inflamației.

Te-ar mai interesa: A fost găsită moartă pe podeaua casei, după mai bi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private