Sari la conținut

10 beneficii extraordinare pe care le aduc rodiile

Potrivit studiilor, aceste fructe-minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să mănânci rodii:

  1. Previn îmbătrânirea

Rodiile conțin o canitate uriașă de antioxidanți. O doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţine un studiu care a costat două milioane de lire sterline.

Un extract din fruct, care includea atât miez cât şi coja şi seminţe, a fost dat celor 60 de voluntari participanţi la experiment, în fiecare zi, timp de o lună. Cercetătorii au monitorizat apoi activitatea substanţelor chimice ale rodiei în corp.

Ei au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.

  1. Protejează rinichii

Noi cercetări au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine periculoase.

  1. Protejează și regenerează ficatul

Studiile au demonstrat că sucul de rodii nu doar că protejează ficatul dar ajută și la regenerea lui.

  1. Întăresc sistemul imunitar

Rodiile și sucul lor conțin o cantitate importantă de vitamina C, esențială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.

  1. Te protejează de alergii

Rodiile sunt bogate în polifenoli, susbstanțe care pot reduce procesul biochimic asociat alergiilor.

  1. Previn bolile de inimă

Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun.

  1. Previn cancerul

Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.

  1. Scad tensiunea arterială

În cazul celor care suferă de hipertensiune, cercetările au arătat că, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.

  1. Combat sindromul metabolic

Sindrom metabolic este o combinaţie de afecţiuni medicale care creşte riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet. Cercetările au scos la iveală că rodiile ajută la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulină și luptă împotriva inflamației și a altor factori asociați sindromului metabolic.

  1. Previn Alzheimerul

În cadrul unui studiu, șoarecii de laborator cu Alzheimer care au fost hrăniți cu rodii au acumulat mult mai puține plăci amiloide și au avut rezultate semnificativ mai bune la testele mentale decât alți șoareci cu aceeași boală, dar care nu primiseră rodii.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel