Categories: Stil de viaţă

10 lucruri cu care poți întări o căsătorie și evita divorțul

Căsătoria necesită muncă și nu este întotdeauna ușor. Este nevoie de efort pentru a proteja, a hrăni și a dezvolta o căsnicie. Între programul de lucru, copii și alte obligații, uneori poate părea imposibil să menții acel parteneriat.

Când apar probleme, unele cupluri consideră că este mai sănătos să divorțeze și să meargă pe drumuri separate. Pentru alții, este o alegere mai bună să lucreze la îmbunătățirea relației.

Angajează-te în relația ta

Când vremurile devin grele, nu este neobișnuit ca oamenii să înceapă să se gândească că iarba ar putea fi mai verde pe cealaltă parte. Cu toate acestea, să te joci cu ideea că ai putea fi mai bine în afara căsniciei tale poate pune o presiune majoră asupra relației tale, chiar dacă nu vei exprima niciodată aceste gânduri.

Pentru a combate riscul pentru relația ta, decide din timp că divorțul nu este o opțiune. Asumarea angajamentului te va ajuta să te concentrezi pe a-ți consolida parteneriatul, mai degrabă decât să te gândești la cum ar putea fi viața în afara căsniciei tale.

Uita repede

Căsniciile încep adesea să se destrame atunci când o persoană ține ranchiună. Cercetările au arătat că sentimentul de dispreț față de partenerul tău aproape întotdeauna se agravează și poate duce la divorț dacă nu se rezolvă conflictul.

„A ierta este unul dintre cele mai importante și, de asemenea, unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut pentru cupluri”, spune Aura De Los Santos, psiholog clinician și educațional la NCHC.

„Când cuplurile se iartă unul pe celălalt, pot merge înainte, deoarece iertarea este o fereastră care le permite să privească spre viitor și să nu rămână blocați în situațiile care le-au cauzat durere”.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Onorează-ți și respectă-ți partenerul

Oamenii se schimbă inevitabil în timp. Înțelegerea, aprecierea și adaptarea la aceste schimbări sunt esențiale pentru orice relație. Începeți prin a face o listă cu cele mai bune calități ale partenerului  pentru a vă aminti de persoana minunată cu care v-ați căsătorit. Acest exercițiu vă va ajuta să vă amintiți de ce v-ați îndrăgostit de el/ea în primul rând.

De asemenea, ajută la vocalizarea a cât de mult apreciezi ciudățiile și excentricitățile partenerului tău.

Comunicați în mod regulat

În era smartphone-urilor, Netflix și a stilului de viață de lucru de acasă, este ușor să te distragi. S-ar putea să descoperi că deseori trec zile fără a avea o conversație reală cu soțul tău.

Comunicarea constantă permite cuplurilor să-și exprime sentimentele și să nu țină ranchiună. De multe ori, ranchiunile provin din cauza faptului ca una dintre parti simte ca partenerul lor nu le asculta si le minimizeaza sentimentele. — AURA DE LOS SANTO

Comunicarea deschisă despre viața, interesele, visele, frustrările și sentimentele tale este o modalitate importantă de a promova intimitatea într-o relație.

Împărtășiți așteptările financiare

Multe căsătorii sunt pline de dezacorduri în privința finanțelor. Cuplurile aduc adesea așteptări diferite cu privire la bani într-o relație. Fiecărui partener îi este greu să vadă situația financiară din perspectiva celeilalte persoane.

A fi de acord cu privire la modul în care banii tăi vor fi gestionați este o componentă critică a unei căsnicii de succes. Acordați un buget, o abordare a datoriilor și faceți un plan pentru a trăi.

De asemenea, este important să facem diferența între nevoi și dorințe. Deși ambele sunt legitime, cuplurile se pot confrunta cu probleme dacă încearcă să-și îndeplinească toate dorințele fără a-și lua în considerare bugetul.

Dați-vă spațiu reciproc

Unul dintre cele mai greu de echilibrat într-o căsnicie este timpul potrivit de petrecut împreună. Prea mult poate fi sufocat, în timp ce prea puțin poate fi interpretat ca neatent.

Când partenerul tău are nevoie de spațiu sau de o ieșire cu prietenii, oferă-te să ai grijă de copii. Pe de altă parte, vrei să-ți faci timp de petrecut cu partenerul tău. Dacă problemele de babysitting sau constrângerile financiare fac acest lucru dificil, planificați o seară de întâlnire distractivă și rentabilă acasă.

Lucrați la bunăstarea voastră

Este ușor să intri într-o rutină de a fi prea casual, mai ales dacă ai fost cu partenerul tău de mulți ani. O modalitate ușoară de a reaprinde romantismul este să te gândești la acele zile de început de întâlnire – pregătirea pentru seara întâlnirii cu o manichiură acasă, un bărbierit și o tunsoare proaspătă sau alegând o ținută distractivă.

Există o mulțime de moduri de a te simți atractiv și plin de energie. A ține pasul cu condiția fizică îți crește încrederea și sentimentul de bine.

Acest lucru se poate dubla și ca o modalitate de a petrece timp cu partenerul dvs., fie că încercați o nouă clasă de antrenament, vă antrenați pentru 5K sau pregătiți împreună mese sănătoase.

Aveți întâlniri de noapte

O altă modalitate de a menține flacăra aprinsă într-o căsnicie este de a continua să-ți curtezi soțul/soția. Fă-ți timp pentru o întâlnire în fiecare săptămână – chiar și pentru a lservi o înghețată sau a găti o nouă rețetă împreună.

De Los Santos spune că timpul de calitate împreună este esențial.

„Timpul de calitate înseamnă să acordați timp cuplului să iasă și să împărtășească. Acest lucru ajută la combaterea monotoniei, le permite oamenilor să se cunoască mai bine și să se bucure mai mult ca și cuplu”, explică ea.

Nu încercați să vă controlați partenerul

În căsniciile sănătoase, ambii parteneri au respect reciproc unul pentru celălalt. Acest lucru poate însemna lucruri diferite pentru diferite cupluri, dar iată câțiva aspectte de bază de reținut:

  • Nu încercați să vă monitorizați sau să vă controlați unul pe celălalt
  • Oferă partenerului tău spațiu pentru a fi persoana care este
  • Învață să colaborezi la decizii importante (cum ar fi cheltuirea banilor și creșterea copiilor)
  • Lăsați soțului/ soției  libertatea de a veni și de a pleca fără a fi nevoie să vă ceară permisiunea

Partenerii care încearcă să se controleze unul pe altul riscă să devină abuzivi emoțional. Ei ar putea prezenta semne de abuz financiar – ceea ce duce frecvent la divorț.

 

 

 

Recent Posts

TOPUL alimentelor care TOPESC grăsimea de pe burtă chiar de la micul dejun

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este invizibilă pentru ochi, dar influența…

2 minute ago

Horoscop 10 mai cu Pavel Globa. Schimbări radicale pentru 3 zodii chiar la început de weekend

Horoscopul zilei de 10 ma, prezentat pe Pavel Globa. Este o zi în care ne…

22 de minute ago

Tragedie în lumea medicală. S-a stins din viață iubitul medic pediatru. „Ne înclinăm în fața amintirii sale”

Spitalul Județean Satu Mare este în doliu după trecerea în neființă a unui medic pediatru…

o oră ago

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii după ce Casa de Pensii a inclus o nouă activitate ca vechime în muncă

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii. Se propune introducerea unei noi perioade care…

10 ore ago

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

11 ore ago

Citeste si: