Sari la conținut

10 simptome principale ale atacului de cord. Risc de DECES

atac de cord
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce simți când faci atac de cord: patru semne cruciale

Simptomele atacului de cord, cum ar fi durerea toracică și transpirația rece, pot apărea atunci când se produce un blocaj sau o înfundare a unui vas de sânge din inimă, de obicei din cauza apariției unor plăci de grăsime sau a unui cheag de sânge, care împiedică trecerea sângelui și provoacă moartea celulelor musculare ale inimii.

Atacul de cord nu este întotdeauna ușor de recunoscut

Conform medicilor cardiologi, simptomele atacului de cord pot varia în funcție de vârstă și sex.  cum ar fi dureri de stomac, leșin sau greață. Acesta este motivul pentru care un atac de cord nu este întotdeauna ușor de recunoscut.

În cazul în care se suspectează un atac de cord, este important să solicitați asistență medicală de urgență cât mai curând posibil pentru o evaluare detaliată și pentru a începe tratamentul adecvat.

Durerea unui atac de cord nu se înrăutățește sau nu dispare, de obicei, la schimbarea poziției și tinde să continue chiar și în repaus, durând de obicei mai mult de 20 de minute, informează tuasaude.com.

În cazul în care se suspectează un atac de cord, se recomandă să se apeleze la serviciile de urgență pentru o evaluare detaliată și pentru a începe cel mai adecvat tratament.

Simptomele de infarct la femei

  • Femeile tind să aibă simptome de atac de cord diferite de cele mai comune, inclusiv simptome precum durerea toracică care începe cu o durere ascuțită sau se agravează atunci când respirați, slăbiciune, oboseală, dificultăți de respirație și indigestie.
  • De asemenea, simptome precum durerea de spate, de braț, de gât sau de maxilar, greața, vărsăturile și senzația de frică sunt mai frecvente la femei decât la bărbați. Verificați mai multe detalii despre simptomele atacului de cord la femei.

10 simptome principale ale atacului de cord. Risc de DECES

Simptomele atacului de cord la tineri

  • Simptomele atacului de cord la tineri nu sunt, de obicei, foarte diferite de cele care apar de obicei. Cu toate acestea, în timp ce persoanele în vârstă pot avea dureri în piept cu luni sau ani înainte de a suferi un atac de cord, atunci când durerea în piept apare la tineri, acest interval este de obicei mai scurt și poate fi de până la o săptămână înainte de episod.
  • De asemenea, persoanele mai tinere au șanse mai mari de a suferi un atac de cord fulminant, cel care apare brusc și care poate duce adesea la deces chiar înainte de a fi chemat un medic. Înțelegeți mai multe despre cum să identificați și să tratați un atac de cord fulminant.

Simptomele atacului de cord la vârstnici

  • Persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de a suferi un atac de cord silențios, care provoacă puține simptome, precum și simptome diferite de cele care apar de obicei la persoanele tinere, cum ar fi somnolența bruscă sau confuzia.
  • În plus, atacurile de cord la vârstnici au tendința de a provoca mai puține simptome, cum ar fi durerea toracică sau transpirația excesivă, în timp ce simptomele asemănătoare insuficienței cardiace, cum ar fi dificultăți de respirație și tuse, sunt mai frecvente. Verificați alte simptome și cauze ale insuficienței cardiace.

Principalele simptome ale unui atac de cord

  • Dureri sau disconfort toracic în strângere, arsură sau greutate;
  • Durere toracică care afectează și umărul, gâtul, maxilarul și brațul, de obicei pe partea stângă;
  • Senzație de arsură sau disconfort la nivelul stomacului, fără legătură cu mâncarea;
  • Dureri la nivelul spatelui, brațelor, maxilarului sau abdomenului
  • Leșin
  • Oboseală
  • Greață
  • Bătăi rapide ale inimii
  • Paloare și transpirație rece;
  • Dificultăți de respirație sau respirație rapidă.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel