Sari la conținut

100 de dolari copiilor care se vaccinează. Primarul orașului New York: „Pot cumpăra o mulțime de bomboane de Sărbători”

100 de dolari copiilor care se vaccinează. Primarul orașului New York: „Pot cumpăra o mulțime de bomboane de Sărbători”.

Potrivit Fox News, orașul New York va începe să ofere stimulente financiare în valoare de 100 de dolari pentru a atrage copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani la vaccinarea anti-covid. Oficialii speră că stimulentul în numerar va încuraja copiii să se vaccineze rapid înainte de Ziua Recunoștinței și de Crăciun.

100 de dolari copiilor care se vaccinează. Primarul orașului New York: „Pot cumpăra o mulțime de bomboane de Sărbători”

„Pot cumpăra o mulțime de bomboane”, ar fi spus primarul New York-ului, Bill de Blasio.

„Vești bune, copiii sunt eligibili pentru stimulentul de vaccin de 100 de dolari Așadar, vrem cu adevărat ca copiii și familiile să profite de asta. Oricine se bucură de niște bani în plus în preajma sărbătorilor, dar, mai presus de toate, ne dorim ca micuții și familiile noastre să fie în siguranță”, a declarat primarul orașului New York, Bill de Blasio, joi, într-o conferință de presă.

Noua politică, anunțată la două zile după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au aprobat vaccinul anti-covid de la Pfizer pentru utilizarea de urgență la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, se va aplica centrelor de vaccinare administrate de orașul New York.

Începând din această săptămână, aproape 28 de milioane de copii din America vor fi eligibili pentru vaccinare.

Primarul a declarat că vaccinarea imediată a copiilor cu prima doză la va permite acestora să fie complet vaccinați înainte de Crăciun, sperând că stimulentul de 100 de dolari îi va motiva pe oameni să se prezinte cu copiii la vaccinare, pentru a face rost de bani în plus pentru sărbători.

Copiii au nevoie de consimțământul parental pentru vaccinare

Autoritățile susțin că doresc să accelereze campania de vaccinare a copiilor înainte ca aceștia să călătorească de sărbători, deoarece ghidul actualizat al CDC prevede că trebuie să existe un interval de trei săptămâni între dozele Pfizer pentru copii, chiar dacă doza este mai mică decât cea pentru adulți.

Fiecare școală publică din oraș care deservește copii din categoria de vârstă vizată va organiza o zi de vaccinare dedicată acestor elevi începând din această săptămână, acoperind aproximativ 1.070 de școli pe parcursul săptămânii, cu aproximativ 200 de școli pe zi.

Primăria a subliniat că este nevoie ca părinții să fie prezenți pentru a-și da consimțământul verbal, fie că se deplasează la o școală sau la o unitate administrată de primărie, pentru a le fi injectați copiii. Primarul New York-ului a ținut să precizeze că părinții și tutorii își pot da consimțământul verbal și prin telefon.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel