sâmbătă, aprilie 1, 2023

Vaccinarea obligatorie pentru copiii sub 12 ani. Costa Rica devine prima țară din lume în care vaccinarea devine obligatorie pentru copiii sub 12 ani.

În cadrul acordului încheiat cu Pfizer, Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze de vaccin, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Vaccinul Covid, impus prin lege

Costa Rica devine prima țară din lume în care s-a impus obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru copii, potrivit BBC, informează News.ro.

Te-ar mai interesa: Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în...

Astfel, vaccinul anti-COVID-19 se va alătura listei extinse de vaccinuri de bază pentru copii care sunt deja impuse prin lege, au spus oficialii din domeniul sănătății.

Costa Rica a semnat un acord cu Pfizer pentru a obține doze cu care să înceapă vaccinarea tuturor copiilor sub 12 ani din luna martie 2022.

La începutul acestei săptămâni, organismele americane de reglementare în domeniul sănătății au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Peste 70% dintre adolescenți au fost vaccinați

Acordul dintre Costa Rica și Pfizer prevede ca țara să primească 3,5 milioane de doze, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor celor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Celelalte vor fi pentru a treia doză care urmează să fie administrată populației în vârstă și persoanelor imunodeprimate.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: dacă suferi de această bo...

Până în prezent, aproximativ 55% dintre persoanele eligibile au fost complet vaccinate în Costa Rica. Peste 70% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, spun oficialii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private