Sari la conținut

107 copii, internați cu varianta Delta. Cum îți protejezi copilul în noul an școlar?

Din cuprinsul articolului

Exerții în sănătate susțin că varianta Delta, cea mai contagioasă și periculoasă tulpină descoperită, afectează în mod semnificativ și copiii. Tineri de toate vârstele sunt internați, în acest moment, în spitalele din România din cauza coronavirusului. Cum îți protejezi copilul?

România se confruntă cu valul 4, anunță specialiștii. Acest lucru se observă în numărul de infectări raportat în fiecare zi, având o tendință de creștere rapidă.

Varianta Delta se transmite foarte ușor, afectând și copiii, caracteristică ce o diferențiază de tulpinile precedente. În acest moment, 107 copii sunt internați în spitale, bolnavi cu infecția provocată de varianta Delta.

107 copii, internați cu Delta

Adrian Marinescu, medic la Institutul „Matei Balș” din Capitală, explică ce implică infecția cu Delta în cazul copiilor și, de asemenea, cum poți fi aceștia protejați de virus.

„În primul rând, trebuie să spunem că nu înseamnă că, dacă se infectează cei mici au un risc mare de a face o formă severă. În continuare cei mai mulți vor avea forme ușoare.

E adevărat că varianta Delta, care se transmite ușor, presupune un număr mai mare de infecții și pentru copii, din simplul motiv că ei interacționează și clar că o dată cu deschiderea școlilor crește acest risc.

Ce e de făcut?

Lucrurile pe care le știm foarte bine, măsurile de prevenție despre care nu mai amintim, că le auzim extrem de des de când a început pandemia și, în măsura în care e posibil și se încadrează în vârsta de vaccinare, să o facă.

Acuma e de discutat în felul următor: cei mici vor fi și vectori și trebuie să fim atenți la acest lucru, adică vor putea transmite mai departe către bunici sau către părinți sau apropiați și atenție și ce se întâmplă cu profesorii și dascălii în general care în momentul în care nu sunt vaccinați se pot expune la infecție în momentul în care se vor deschide școlile și pot face o formă severă”, explică Dr. Adrian Marinescu, potrivit RADOR.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: