miercuri, iunie 29, 2022

Simptomele îmbolnăvirii cu varianta Delta la copii. „Părinții să monitorizeze starea de sănătate a copilului, înainte și după întoarcerea lor din colectivitate”.

Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește creșterea dramatică a cazurilor de Covid în rândul copiilor. Numărul zilnic al copiilor și tinerilor depistați cu Covid-19 se apropie de 100 pe zi. Vineri, 27 august, au fost 115 copii în categoria 0-19 ani.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: încă două cazuri, descoperite în...

Medicii atrag atenția că simptomele date de varianta Delta a coronavirusului sunt diferite, mai ales în cazul copiilor. Foarte mulți copiii ajung la spital cu mari probleme digestive, astfel încât unele secții de gastroenterologie ale Spitalele de Pediatrie sunt pline.

Atenție! Virusul se transmite rapid de la o persoana infectată care nu poartă mască, atât în cazul copiilor cât și în cazul tinerilor.

Care sunt simptomele îmbolnăvirii cu varianta Delta la copii:

  • tuse, febra, dureri în gât
  • dureri musculare
  • vomă
  • probleme digestive
  • simptomatologie respiratorie

Bogdan Furtună: „Părinții să monitorizeze starea de sănătate a copilului, înainte și după întoarcerea lor din colectivitate”

Odată cu începerea școlilor, părinții trebuie să-i monitorizeze pe copii înainte și după întoarcerea lor de la școală, avertizează părinții.

„Trebuie să înțelegem faptul că, datorită faptului că ne pregătim pentru începutul noului an școlar, este foarte probabil să asistăm la o înmulțire a numărului de cazuri în rândul copiilor.

Te-ar mai interesa: Ce au în comun majoritatea celor care fac cancer p...

Și atunci este evident că părinții trebuie să monitorizeze în permanență starea de sănătate a copiilor și înainte și după întoarcerea acestora din colectivitate.

Să identifice eventuale probleme de respirație, dureri de gât, dureri abdominale, febră, sau orice stare alterată a copiilor”, a declarat medicul Bogdan Furtună, potrivit Antena 3.

În prezent, la Grigore Alexandrescu sunt șapte copii infectați, trei dintre aceștia în ATI Covid și alți patru pe secție. Din păcate, doi dintre aceștia sunt intubați.

Te-ar mai interesa: Amenințări cu bombă la un spital din Transilvania....

Cu toate că sunt disponibile 110 paturi ATI pentru copii, în momentul în care vor fi ocupate, ei vor putea fi tratați în locurile pentru adulți.

Atenție! Medicii recomandă testarea tuturor celor care prezintă simptome sau care întra în contact direct cu persoane pozitive.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private