luni, februarie 6, 2023

11 alimente care NU trebuie ținute la frigider. E greșit! Toți facem asta.

Exista o serie de alimente, care din diverse motive, nu este indicat sa fie tinute la frigider. Unele legume si fructe nu rezista la fel de bine la temperaturi mai scazute, asa cum am crede, iar printre acestea sunt si legume pe care le consumăm aproape zilnic.

Iata mai jos o lista cu mai multe alimente pe care n-ar trebui sa le pastrezi niciodata in frigider!

Te-ar mai interesa: Boala care a răpus-o pe Maria României. Care sunt ...


Alimente care NU trebuie ținute la frigider. Mierea

Mierea nu se strica niciodata – nu e nevoie sa fie tinuta in frigider. Trebuie doar sa o pastrezi bine inchisa ca sa nu patrunda aer inautru!


Banane

Bananele – daca le tii la frigider, se vor innegri mult mai repede. Cel mai indicat este sa infasori bananele individual in plastic ca sa le pastrezi proaspete mai mult timp.


Avocado

Ai cumparat un avocado tare si necopt? Nu-l pune in frigider! Pasteaza-l intr-o punga de hartie, alaturi de o banana sau un mar ca sa-i grabesti coacerea!


Rosiile

Au nevoie de cateva zile petrecute la temperatura camerei pentru a-si potenta aroma. Tinute la frigider, nu numai ca vor fi mai moi si fainoase, dar isi vor pierde si din gust

Te-ar mai interesa: Mare atenție! Obezitatea, boala secolului. Ce legă...


Alimente care NU trebuie ținute la frigider. Painea

Painea lasata in frigider isi schimba textura si devine mai tare. Totusi, o poti pastra in frigider daca nu o poti consuma, intr-o punga de hartie!


Uleiul de masline

Uleiul de masline se va ingrosa si va capata o culoare mata daca il tii la frigider. Doar uleiurile de nuci trebuie refrigerate.


Cafea (facuta)

Cafeaua facuta tinuta in frigider isi poate pierde gustul mai repede si chiar poate sa capete gustul alimentelor langa care sta. Mai degraba, tine cafeaua intr-un loc uscat si intunecat.

Te-ar mai interesa: Prof. Mărmureanu, despre cutremurul de 7,8 grade: ...


Alimente care NU trebuie ținute la frigider. Ceapa

Umezeala din frigider va inmuia ceapa si o va face chiar sa capete mucegai. Pasteaz-o intr-un loc intunecat si uscat!


Usturoiul

Va incepe sa incolteasca daca il lasi in frigider. Poate chiar sa dezvolte mucegai.


Alimente care NU trebuie ținute la frigider. Busuiocul

Risca sa inghete daca-l tii in frigider, se inmoaie si se vestejeste. Cel mai indicat este sa-l pastrezi intr-un vas cu apa, in bucatarie.


Cartofii

Pastrati in frigider se vor indulci si vor deveni “nisiposi” din cauza ca temperaturile scazute transforma amidonul in zaharuri. Pastreaza-i intr-o punga de hartie, intr-un loc uscat, dar nu rece!

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre uleiul CBD...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private