luni, august 8, 2022

12 mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Pentru că au cele mai inspirate răspunsuri la întrebarea ”Doare?”, astăzi le mulțumim asitentelor medicale.

Această zi este sărbătorită pe parcursul unei săptămâni, în multe țări, precum Australia, Statele Unite, Canada etc, denumită „National Nurses Week”. Asociațiile naționale ale asistenților au un rol important în informarea, consilierea, încurajarea și sprijinirea în desfășurarea activității acestei categorii de profesioniști.

Te-ar mai interesa: Cel mai sănătos și eficient exercițiu, potrivit pe...

Asistentele medicale contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor din întreaga lume

De cele mai multe ori, asistentele sunt singurii profesioniștii din domeniul sănătății care asigură asistență medicală pentru populația aflată în zone dezavantajate. Acestea pot contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor din întreaga lume prin atenția acordată îngrijirii persoanei suferinde și prevenirii îmbolnăvirii cronice a acesteia. Ei reprezintă peste o treime din forța de muncă aflată în sistemul de sănătate și lucrează adesea în condiții dificile.

„Pentru că au cele mai inspirate răspunsuri la întrebarea ”Doare?”, astăzi le mulțumim Asistentelor Medicale! 12 mai – Ziua Internațională a Asistentelor Medicale.

Te-ar mai interesa: Secretul unui zâmbet sănătos și frumos împărtășit ...

Pentru devotamentul și profesionalismul lor, Departamentul Asistente Medicale – ”Solidaritatea Sanitară” le mulțumește tuturor Asistentelor Medicale și Asistenților Medicali și le urează La Mulți Ani!”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

În România, există Facultăți de Asistență Medicală în cadrul Universităților de Medicină, iar activitatea profesională și științifică a asistenților medicali este supervizată de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, organism similar cu cel al Colegiului Medicilor.

Te-ar mai interesa: Anevrism cerebral: ”Cea mai gravă durere de cap di...

12 mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Consiliului Internațional al Asistenților Medicali celebrează Ziua internațională a asistenților medicali, marcând ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), din 1974. Ea a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale.

Te-ar mai interesa: Atenție! Frica de boală atrage boală. Pune în apli...

Până atunci asistentele erau considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare. Florence Nightingale a pus bazele moderne ale asistenței medicale. Ca semn al recunoașteri meritelor sale, regina Victoria a decorat-o în 1904 cu Crucea Roșie Regală. În 1907, a devenit prima femeie din Marea Britanie recompensată cu Ordinul de Merit.

ICN a celebrat această zi pentru prima dată în 1965, potrivit site-ului nursingworld.org. Dorothy Sutherland a trimis, în 1953, o sesizare președintelui american Dwight David Eisenhower în care solicita proclamarea unei „Zile a asistentelor” în luna octombrie a anului următor, potrivit www.softschools.com.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 10 alimente de post care NU îngrașă...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private