miercuri, mai 18, 2022

15 aprilie: Rugăciune către Sfântul Aristarh Protectorul, pentru a fi ferit de boală și necazuri

În fiecare zi de 15 aprilie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Aristarh, pe care îl pomenesc Faptele Apostolilor și epistolele Sfîntului Pavel către Coloseni și către Filimon. A fost episcop în Apamia Siriei.

Sfântul Aristarh este pomenit împreună cu Cei Șaptezeci de Apostoli la 4 ianuarie, la 15 aprilie împreună cu Sfinții Pudens și Trofim și la 27 aprilie și 27 septembrie împreună cu Sfinții Marcu și Zina.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Monica Pop: ”Cu toții avem celule cancer...

Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim; Sfântul Mucenic Crescent

15 aprilie: Rugăciune către Sfântul Aristarh Protectorul, pentru a fi ferit de boală și necazuri

Aristarh l-a însoțit pe Sfântul Apostol Pavel în lucrarea de iluminare a celorlalți cu lumina Evangheliei. El a fost ucenicul Sfântului Pavel și ulterior a devenit episcopul orașului Apamea din Siria.

Și-a dat viața mucenicește în timpul persecuțiilor Împăratului Nero.

„Sfinte Apostole Aristarh, roagă-l pe Bunul și Milostivul Dumnezeu să dea iertare de greşeli sufletelor noastre, să ne aducă vindecarea și să ne ferească familiile de necazuri.

Tu, Apostole, cel ce stai înaintea Scaunului lui Dumnezeu ca un slujitor și servitor al Lui şi ca un luminător înţelegător, cere luminare nouă celor ce cinstim pomenirea ta.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă ai intoleranță la lactoză. Primele s...

Uitându-te către Dumnezeu, prin Dumnezeieştile tale cercetări ne-ai mântuit pe noi, care eram întrurăutatea nebuniei idoleşti şi primejduiţi, făcându-ne nouă mântuitori.

Ca un Luceafăr cu bună podoabă strălucind lumii, ai alungat prin credinţă, întunericul cel adânc al înşelăciunii şi ai luminat sufletele.

Pentru aceasta toată Biserica cea zărită de lumină cântă astăzi, Apostole, pomenirea ta cea purtătoare de lumină, slăvind pe Hristos,

Te-ar mai interesa: Alimentul pe care nu trebuie să îl arunci dacă a e...

Amin!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private