luni, octombrie 26, 2020

Experţii vă oferă o listă cu alimente care reduc apetitul şi vă ajută să daţi jos burta, fără efecte adverse asupra sănătăţii, pe termen lung.

1. Iaurtul grecesc menţine senzaţia de saţietate

Ceea ce face iaurtul grecesc ideal în curele de slăbire este conţinutul mare de proteine. Obţinut din lapte de capră sau oaie, iaurtul grecesc are de două ori mai multe proteine decât iaurturile de vacă. Proteinele rămân în stomac pentru mai mult timp, spun specialiştii, ceea ce menţine senzaţia de saţietate.

Citește și:

“Procesul de metabolizare este mai lent decât în cazul carbohidraţilor şi la fel absorbţia lor. În acest caz, eliberarea de energie se face în trepte”, explică Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie la cabinetul “MC²” din Bucureşti.

Dezavantajul este că unele iaurturi greceşti au mai multă grăsime decât cele din lapte de vacă. Deci, în dietele de slăbit sunt recomandate cele degresate şi cele cu conţinut scăzut de zahăr.

Citește și:

2. Ceaiul verde arde “mânerele dragostei”

Mai multe studii sugerează că ceaiul verde ajută la pierderea în greutate, prin stimularea organismului să ardă grăsimile din zona abdomenului. Pentru ca efectul să fie cel scontat este necesar să beţi ceai verde de mai multe ori pe zi.

“Dar atenţie! Folosit în cantităţi mari, dă o falsă scădere în greutate prin deshidratarea pe care o produce datorită efectului său diuretic”, avertizează Ionuţ Ştefan.

Citește și:

3. Scorţişoara aduce savoare fără calorii

Studii recente arată că scorţişoara poate avea un efect de stabilizare a nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru ar putea reduce pofta de mâncare, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2, spun nutriţioniştii. Puneţi scorţişoară în cafea, ceai sau chiar în iaurt, pentru a adăuga un plus de savoare fără a multiplica numărul de calorii.

4. Ardeiul iute te ajută să mănânci cu măsură

Gustul picant al ardeiului iute este dat de o substanţă fără miros numită capsacină, care se pare că are capacitatea de a reduce apetitul şi de a accelara metabolismul pentru perioade scurte de timp. În plus, oamenii au tendinţa de a mânca mai puţin atunci când mâncarea este picantă.

“Mâncărurile condimentate dau o senzaţie de saţietate precoce prin iritarea mucoasei digestive, dar trebuie consumate cu măsură întrucât pot provoca afecţiuni ale esofagului, gastrice sau colorectale”, atenţionează nutriţionistul.

5. Fructele ţin stomacul plin

Grapefruitul, pepenele, merele, perele şi fructele de pădure vă ajută să vă simţiţi stomacul plin, cu foarte puţine calorii. Nutriţioniştii atribuie această senzaţie cantităţilor mari de fibre solubile a căror digestie durează mai mult.

Dacă mâncaţi un fruct sau beţi un pahar de suc natural înainte de masă, veţi putea reduce numărul de calorii acumulate în timpul mesei. Pentru mai multe fibre consumaţi merele şi perele cu coajă.

Dacă simţiţi nevoia să mâncaţi ceva dulce, fructele de pădure sunt cea mai bună variantă. Sunt foarte aromate, au un gust dulce-acrişor şi un sfert din caloriile unei prăjituri.

Parteneri--