Sari la conținut

Medic: Nu mai mâncați aceste alimente și în doar 14 zile veți avea un abdomen plat

Alimente care favorizeaza leptina
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente care ard grăsimea

Dacă dorești să obții un abdomen plat fără efort și restricții, este suficient să renunți la un singur aliment din dieta ta zilnică. Chiropracticianul și nutriționistul american Eric Berg ne împărtășește detaliile.

Abdomen plat în doar 14 zile – iată care este secretul

Potrivit specialistului, dacă excludeți pâinea din dieta dumneavoastră, după 14 zile vor exista multe schimbări pozitive în corpul dumneavoastră.

” Inflamația ta va dispărea. Veți simți o explozie de energie deoarece nivelul zahărului din sânge este normalizat. De asemenea, vă veți bucura de o îmbunătățire vizibilă a memoriei, veți deveni mai concentrat. Veți pierde dorința de a mânca produse de patiserie și dulciuri. Starea dvs. de spirit se va îmbunătăți semnificativ, iar riscul de a dezvolta depresie și nivelurile de anxietate vor scădea. Și cel mai important, grăsimea de pe burtă va începe să dispară cu viteza fulgerului”, spune expertul.

„Apropo, dacă petreceți 10 minute pentru exerciții în fiecare dimineață, puteți scăpa de 300 kcal. O plimbare timpurie în aer curat va produce un rezultat similar”, adaugă expertul.

Riscurile consumului de pâine

Adulții care mănâncă trei felii de pâine albă pe zi au un risc semnificativ crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui raport al studiului Prospective Urban and Rural Epidemiology (PURE), publicat în British Medical Journal la 3 februarie 2021, s-a demonstrat că persoanele care consumă cel puțin 350 g (șapte porții) de cereale rafinate pe zi prezintă un risc cu 29 % mai mare de deces sau de boli cardiovasculare grave (infarct miocardic, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă) comparativ cu cele care consumă mai puțin de o porție pe zi (mai puțin de 50 g) de cereale rafinate.

Carbohidrații absorbiți rapid găsiți în multe produse de panificație pot crește nivelul zahărului din sânge și al insulinei și pot duce la creșterea în greutate dacă sunt consumați în cantități mari.

Unele pâini conțin conservanți adăugați, emulgatori și alte ingrediente artificiale care pot avea efecte negative asupra sănătății. Prin urmare, ar trebui să se acorde prioritate pâinii fabricate din ingrediente naturale. Pâinea făcută din făină fină poate provoca constipație și balonare. Fibrele, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă, se găsesc doar în cerealele integrale.

Calitatea pâinii consumate joacă, de asemenea, un rol. Este indicat să alegeți pâine din făină integrală de grâu, făină integrală sau secară. O astfel de pâine conține mai multe fibre și vitamine și are un indice glicemic mai scăzut, prin urmare energia va fi eliberată mai mult timp.

În plus, este necesar să combinați corect pâinea cu alte produse. Pâinea nu este recomandată să fie consumată cu carne, pește, lapte și fructe – această combinație este considerată greu de digerat. În schimb, este mai bine să mâncați pâine cu legume, supe și produse lactate.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel