marți, aprilie 20, 2021

18 elevi de la școala numărul 133, din București, au ajuns la spital în urma unei ingienizări făcute în unitatea de învățământ. Direcţia de Sănătate Publică face un control, iar raportul va fi prezentat

ministrului sănătăţii.

Procedura a avut loc luni seară şi prevedea ca, timp de 6 ore, să nu intre nimeni în clădire. Elevii care au învățat dimineață nu au semnalat nicio problemă, dar cei care au sosit la prânz au început să acuze dificultăți respiratorii, dureri de cap și usturimi de ochi, potrivit Rador.

Au fost evaluați medical 23 de copii, cinci dintre aceștia refuzând transportul la spital. 18 elevi au fost duși la spital (16 la Grigore Alexandrescu, iar 2 la Marie Curie).

Şcoala a fost evacuată și e închisă pentru trei zile. Medicii nu au aflat care este cauza, iar măsurătorile făcute

de echipajul special de cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară și de substanțe explozive au arătat că nu au fost depășite pragurile de alarmare în ceea ce privește componentele aerului. Consilierul primarului sectorului 4, Cristian Zărescu, a explicat că procedura de igienizare era una obișnuită în perioada cu virusuri gripale şi a fost efectuată potrivit normelor în vigoare.
Cristian Zărescu: ”Nu este prima astfel de acțiune care are loc într-o unitate de învăţământ. Niciodată nu au mai fost probleme. De ce au existat acum aceste probleme, de ce dimineaţă nu au fost probleme, de

ce la prânz au fost probleme nu vă pot spune. Cert este că colegii de la pompieri au realizat teste în toate clasele și nu a fost găsită nicio problemă din punct de vedere al depășiri unor norme normale.”

Ultimele stiri

Parteneri