Sari la conținut

SOMNUL, cheia unei SLĂBIRI spectaculoase

Cercetătorii Universității Care Western din Ohio, SUA, au ajuns la concluzia că somnul odihnitor este esențial într-o cură de slăbire.

Aceștia au analizat timp de 15 ani circa 70.000 de femei și au observat că cinci sau mai puține ore de somn pe noapte sunt rețeta sigură pentru eșec în procesul de slăbire. Așa se face că participantele la studiu care nu au dormit suficient au luat în greutate în jur de un kilogram pentru fiecare an de observație, cu 30% mai mult decât cele care au dormit în medie șapte ore pe noapte.

Ceea ce i-a surprins însă pe oamenii de știință a fost impactul somnului asupra greutății comparativ cu cel al obiceiurilor alimentare și activității fizice.

Doctorul S. Patel, conducătorul studiului, a explicat că hormonii responsabili cu reglarea apetitului sunt afectați chiar și de câteva nopți nu tocmai odihnitoare. Mai mult, cei care nu dorm bine se vor îngrășa mâncând mai puțin decât în mod normal. Explicația? Oboseala îi încetinește și îi face să devină mai statici, consumând astfel mai puține calorii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel