luni, mai 23, 2022

În timp ce anumite persoane își doresc să piardă în greutate și să aibă o siluetă suplă, unele ar da orice pentru câteva kilograme în plus. Până la urmă, nu este vorba despre aspectul fizic, ci despre sănătate.

Organismul nostru se simte cel mai bine la o anumită greutate, care este calculată în funcție de vârstă și înălțime. Greutatea corporală recomandată ar trebui să fie respectată deoarece ea îi oferă vitalitate și rezistență organismului.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă în timpul menopauzei. Sfatur...

Dacă lupți să iei câteva kilograme în plus, află că anumite vitamine îți pot ușura munca în mod substanțial. Acestea îți vor crește apetitul și te vor ajuta să iei în greutate.

De asemenea, mănâncă des, în cantități moderate, alimentele și preparatele tale preferate. Astfel te vei îngrășa în mod natural și sănătos.

Vitamine care îți vor crește apetitul

Vitamina B12 și acidul ascorbic cresc pofta de mâncare deosebit de bine. De remarcat că, uneori, deficitul de vitamine este cel care duce la scăderea apetitului. Trebuie să știi faptul că, înainte de a recurge la medicamente pentru creșterea poftei de mâncare, este necesar să excluzi bolile care pot cauza apetit scăzut, notează BZI.

Te-ar mai interesa: Alimentele minune care trebuie consumate zilnic de...

Bolile frecvente care pot diminua apetitul sunt gastrita și alte boli ale tractului digestiv, boală de ficat, depresie și alte boli psihice, infecții și boli oncologice. În plus, anumite medicamente pot reduce pofta de mâncare. Printre acestea se numără antibioticele, precum și fumatul sau abuzul de alcool.

De asemenea, medicina alternativă recomandă utilizarea anumitor produse, precum soiuri acide de mere, portocale, ananas, grepfrut, castraveți murați și roșii. Din cele mai vechi timpuri, bunicii noștri foloseau varza murată și murăturile în general la orice masă. De asemenea, și lămâia contribuie la creșterea poftei de mâncare, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Previziunea teribilă a lui Bill Gates: Ce se va în...

Alimentele cu o aciditate mai crescută stimulează apetitul.

Înainte de a începe orice fel de tratament, nu uita că orice schimbare în stilul de viață te poate afecta. Consultă un medic înainte de a lua orice supliment și de a consuma orice alimente pentru un scop anume.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private