Sari la conținut

2 din 5 femei se confruntă cu varicele. Iată care sunt cauzele şi care este cel mai eficient tratament

Două din cinci femei din Romania sunt afectate de aparitia varicelor. Cele mai predispuse la această afecţiune sunt persoanele cu vârsta de peste 30 de ani, cu probleme de greutate şi care desfăşoară activităţi zilnice stând în picioare. La acestea se adaugă factorii genetici şi problemele hormonale, care pot agrava şi accelera procesul de apariţie a varicelor.

Potrivit medicilor specialişti, cele mai des întâlnite 10 cauze ale apariţiei varicelor sunt ereditatea, vârsta, sexul, lipsa exerciţiilor fizice, hainele prea strâmte, consumul de alcool în timpul zborurilor, obezitatea, băile fierbinţi, sauna şi deshidratarea.

Tratamentele tradiţionale pentru varice sunt intervenţiile chirurgicale şi terapia cu laser. În general, terapia cu laser este recomandată în cazul celor care au varice mai mici. De ajutor, dacă suferiţi de varice, sunt şi ciorapii medicinali deoarece aceştia pun presiune pe sânge pentru întoarcerea venoasă. Venele situate la o distanţă mică de suprafaţa pielii sunt în general mai afectate, iar ciorapii de compresie ajută la împingerea sângelui către venele aflate mai în profunzime deoarece acestea sunt mai mari, iar presiunea mai negativă” a declarat dr. Prala Nicolae.

Citeste si:

Tratarea varicelor prin scleroterapie s-a dovedit a fi cea mai eficientă tehnică actuală, atât din punct de vedere medical, întrucat intervenţia nu necesită spitalizare , repaus la pat, tratamente post-operatorii sau anestezie generală, cu toate efectele secundare ale acesteia, dar şi din punct de vedere estetic, neexistand niciun fel de semne, crestături sau tăieturi pe picioare.

Intervenţia se face cu un ac subţire, introducându-se o substanţă sclerozantă în vasele afectate. Totul se realizează sub ghidaj ecografic şi durează circa 30-40 minute, după care pacientul îşi poate continua viaţa socială în cel mai plăcut şi normal mod.

De-a lungul anilor , prin succesul realizat, sleroterapia este alternativa optimă intervenţiei chirurgicale sau intervenţiilor cu aparatură tip laser.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.