Sari la conținut

Ce vitamină trebuie să iei dacă ai varice

Ce sunt venele varicoase sau venele varicoase? Venele varicoase sunt vase de sânge anormale, dilatate, cauzate de slăbirea peretelui vasului. Ele pot apărea ca niște grupuri de vene albastre sau purpurii și sunt uneori înconjurate de capilare subțiri, roșii, cunoscute sub numele de vene de tip păianjen (un grup de vase de sânge mici situate aproape de suprafața pielii).

Varicele și venele păianjen pot apărea oriunde pe corp, dar cel mai frecvent apar în picioare și în zona pelviană. Majoritatea venelor varicoase se dezvoltă în apropierea suprafeței pielii. Venele varicoase mai profunde nu pot fi văzute, dar pot face ca pielea de deasupra lor să se umfle sau să devină mai închisă sau mai tare.

Femeile, pacienții care sunt obezi, nu fac exerciții fizice sau au un istoric familial de varice sunt mai expuși riscului. De asemenea, acestea pot fi mai frecvente în timpul sarcinii.

Cu toate acestea, în cazul în care o venă varicoasă se sparge, poate apărea varicorragia, care este „sângerarea rezultată în urma ruperii unei vene varicoase„, potrivit portalului de sănătate Top Doctor. În plus, site-ul a precizat că această afecțiune nu este foarte frecventă, dar dacă apare, poate duce uneori la deces.

O alimentație bună, exercițiile fizice regulate și purtarea de îmbrăcăminte de compresie pot ajuta la prevenirea complicațiilor legate de venele varicoase.

Varicele
sursa foto: doctorul zilei

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă ai varice

Cu toate acestea, consumul anumitor vitamine poate juca, de asemenea, un rol în reducerea apariției venelor varicoase. Una dintre cele mai importante este vitamina E, deoarece promovează circulația sângelui în organism și protejează și întărește vasele de sânge, prevenind probleme precum umflarea și inflamarea venelor.

Vitamina E poate fi găsită în alimente precum roșiile și nucile, cum ar fi migdalele și nucile.

În mijlocul acestui proces, este esențial să beți zilnic suficientă apă. Profesioniștii din domeniul sănătății spun că o persoană adultă ar trebui să bea între șase și opt pahare de apă pe zi, ceea ce echivalează cu doi litri din acest lichid incolor.

Cu toate acestea, alți experți spun că această cantitate variază în funcție de rutina zilnică a pacientului, de greutate și de dimensiuni. Prin urmare, se recomandă consultarea medicului curant cu privire la cantitatea corectă de băut. Atunci când se consumă suficientă apă, sângele circulă mai bine în tot corpul.

Radicalii liberi sunt principalii responsabili de îmbătrânire și de degradarea pereților arterelor și venelor, de aceea se recomandă creșterea consumului de produse care conțin cantități mari de antioxidanți, deoarece acești compuși luptă direct împotriva radicalilor liberi.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel