luni, septembrie 26, 2022

20 august, zi de mare sărbătoare: Ce sfânt cinstim astăzi și care este rugăciunea pe care este bine să o rostim pentru a fi protejați și ocrotiți.

Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși astăzi, când cinstim un mare sfânt, așa cum facem an de an în data de 20 august.

Sfântul Proroc Samuel s-a născut în perioada în care poporul evreu era condus de către judecători și a fost fiul lui Elcana și al prorocitei Ana, acesta fiind rodul rugăciunii părinților săi.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

S-ar părea că a fost ultimul judecător al evreilor, trăind cu aproximativ o mie de ani înainte de Întruparea Domnului.

Sfântul Proroc Samuel a venit pe lume în urma rugăciunilor părinților săi, care și-au dorit tare mult un copil.

Și pentru că rugăciunile lor au fost ascultate, acesta a fost și motivul pentru care mama sa l-a dus la templul Domnului, la vârsta de doar trei ani.

De mic copil l-a descoperit pe Dumnezeu

La vârsta de doar 12 ani, copilul l-a descoperit pe Dumnezeu. Această descoperire avea legătură mai exact cu pedepsele care urmau să le aibă marele preot Eli, din cauza depravării și desfrâului fiilor acestuia: Ofni și Fineea.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre derapajele lui Meghan. Era „o nasc...

La scurt timp după această descoperire, s-a și întâmplat, iar filistinii i-au robit pe israeliti și i-au ucis pe fiii lui Eli și au luat cu ei Chivotul Legii.

Marele preot Eli s-a stins din viață în momentul în care a auzit despre pierderea Chvotului Legii și a celor doi fii ai săi.

Din acel moment, timp de 20 de ani, poporul lui Israel a rămas rob la filisteni, iar odată ce această perioadă s-a terminat, Dumnezeu l-a trimis pe Sfântul Proroc Samuel înaintea poporului ca să îi predice pocăință.

Te-ar mai interesa: Cea mai eficientă și rapidă metodă să scapi de cel...

Astfel, poporul s-a pocăit, a lepădat idolii filistenilor și au început să umble în căile Domnului, cunoscându-l de atunci pe Sfântul Proroc Samuel, ca proroc, preot și judecător al lui Dumnezeu, notează kfetele.ro.

Rugăciune către Sfântul Prooroc Samuel

Cântarea 1, glasul al 4-lea. Irmos: Pe voievozii cei tari…

“Stih: Sfinte Prorocule Samuel, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cel ce eşti odrasla celei sterpe, Înţelepte Proroc Samuel, învredniceşte sufletul meu cel sterp să odrăslească bună rodirea bunătăţilor, prin rugăciunile tale; ca să laud cu sfinţite cântări purtătoare de lumină prăznuirea ta.

Te-ar mai interesa: Calendar ortodox octombrie. Zilele de sărbătoare c...

Stih: Sfinte Prorocule Samuel, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cel ce a rupt pântecele Sarei de demult, rugăciunea Anei arătat a împlinit-o şi pe cea neroditoare, de roadă umplând-o cu darul, bine te-a voit pe tine, Sfinte Prorocule Samuel, ca o stea a răsări dintr-însa.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Crescând cu sfinţenie sufletul tău, preafericite, în dumnezeiescul veşmânt ai strălucit cu Razele Duhului cele tainice, învăţându-te toată taina, de Dumnezeu cugetătorule şi ca un înger ai slujit lui Dumnezeu Atotţiitorului.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Cel Ce este ca un Fiu împreună cu Tatăl mai înainte de veci, mai pe urmă, Întrupându-Se cu adevărat, S-a făcut Fiu al tău, Preacurată, prin credinţă, făcând fii lui Dumnezeu, pe toţi cei robiţi de cumplitul luptător.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private