Sari la conținut

20 de semne pe care le transmite ORGANISMUL și la care trebuie să fim foarte atenți. Sunt SIMPTOMELE cancerului incipient

Starea de slăbiciune a corpului reprezintă un simptom pentru mai multe tipuri de cancer. Dacă simțiți oboseală accentuată, amețeală, fără niciun motiv, să mergeți imediat la un control medical.

Prezența sângelui în materiile fecale este un mare semn de alarmă, poate fi un semn de cancer colorectal. Nu mai stați pe gânduri și mergeți la doctor de îndată.

Dacă aveți probleme la înghițire. În mod normal, este un semn al cancerului la plămâni, dar poate fi și cancer esofagian sau al gâtului.

Atenție la unghii! Un semn comun al cancerului în organism este schimbarea texturii și culorii unghiilor. Dacă observații firicele negre sau maro sau unghii prea albe sau prea pale, să știți că pot fi semnele unui cancer la ficat sau al pielii.

Hemoragiile sau prea multe vânătăi, apărute inexplicabil, sunt semnele că ceva ciudat se întâmplă în organism. Pot fi un semn al leucemiei, trebuie să mergeți de îndată la medic.

Nodulii la axilă sau la gât reprezintă un semn de alarmă al sistemului limfatic, un posibil cancer.

Grăsimea în exces la nivelul abdomenului sau balonarea pot fi semne ale cancerului ovarian, multe femei cu această boală prezintă umflături în zona stomacului.

Durerea în piept sau tusea cronică sunt posibile semne pentru mai multe feluri de cancer, adesea leucemie sau tumori la nivelul plămânilor. Pacienții diagnosticați cu cancer la plămâni spun că simt o durere la nivelul trunchiului, care începe de la mână și continuă până în piept.

Durerile abdominale constante pot fi un semn al cancerului ovarian, dar și un simptom al leucemiei.

Senzația de plin și neputința de a mânca sunt adesea simptome ale cancerului ovarian. Femeile diagnosticate au spus că nu puteau mânca, pofta de mâncare dispăruse complet, chiar dacă nu consumaseră nimic toată ziua.

Slăbirea bruscă poate fi un semn de cancer al sistemului digestiv, al cancerului de colon sau de ficat.

Șuirerarea sau apneea sunt primele semne ale cancerului de plămâni.

Inflamarea și durerea la nivelul sânilor. Dacă observați schimbări ciudate ale sânilor, mergeți de îndată la medic, toate acestea pot fi semne ale cancerului de sân.

Durerile de stomac și crampele pot fi semne ale cancerului colorectal.

Sângerarea între menstruații sau fluxul foarte mare al sângelui menstrual. Multe femei diagnosticate cu cancer de endometru sau uterin au avut menstruații dificile. Este necesar să faceți o ecografie transvaginală, în cazul în care ciclurile menstruale sunt problematice.

Dacă mameloanele își schimbă forma, trebuie să mergeți repede la un consult, modificările acestea pot avea legătură cu cancerul de sân.

O umflătură la nivelul pielii, care sângerează ușor și nu se vindecă poate fi semnul melanomului, cunoscut drept cancer de piele. Oamenii trebuie să își verifice constant alunițele și tot ce apare nou la nivelul pielii.

Modificările la nivelul feței, cum ar fi roșeața, umflăturile sau o culoare ciudată sunt, de obicei, semnele cancerului la plămâni. Sângele este blocat și nu mai oxigenează capul.

Dureri de spate, în special în partea dreaptă. Aceste dureri au fost simptome pentru mulți pacienți diagnosticați cu cancer.

Infecții și stări febrile dese. Acestea sunt simptome ale leucemiei, cancerul celulelor roșii. Leucemia împiedică organismul să mai lupte cu infecțiile care apar în corp.

E adevărat că multe dintre aceste situații se regăsesc în viața de zi cu zi, fără să fie neapărat legate de cancer, însă dacă aceste simptome se repetă și le resimțiti mai acute, este imperios necesar să mergeți la medic. Cancerul poate fi vindecat, când este descoperit în stadiu incipient.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel