luni, martie 27, 2023

Toate obiceiurile tale au la baza actiuni facute in mod repetat, pe care creierul le-a pastrat drept repere si le-a automatizat in timp.

Inchide ochii si gandeste-te la cea mai recenta iesire cu prietenele tale. Despre ce ati discutat? Cat la suta dintre conversatii au inclus lamentari si victimizare? Cat de des te-ai plans de ceea ce ti se intampla? Raspunde-ti in gand la aceste intrebari, apoi intra in aceasta provocare pentru un mindset pozitiv.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Cand te plangi, corpul tau secreta cortizol, denumit si hormonul stresului. Acest lucru te predispune la boli cardiovasculare, caderea parului, obezitate, anxietate si depresie.

Cum functioneaza?

Ceea ce se intampla in interiorul creierului uman este fascinant. Acesta creeaza legaturi neuronale care te ajuta sa faci mai repede si mai usor anumite actiuni pe care le repeti in mod constant. Inclusiv atunci cand te plangi zi de zi!

Practic, daca obisnuiesti sa te plangi frecvent de diferite aspecte ale vietii tale, creierul tau te va ajuta sa mentii acest comportament. Atat de simplu si de subtil, incat nici macar nu observi!

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

Ideea de la baza provocarii este sa iti resetezi mentalitatea, pentru a putea privi tot ce este in jurul tau cu alti ochi. Ai nevoie de 21 de zile pentru a schimba procesele din creier si pentru a scapa de patternurile negative.

O provocare pentru un mindset pozitiv: Cum rezisti 21 de zile fara sa te plangi deloc?

Întoarce-te mereu la starea de recunostinta

Cand simti ca ai tendinta de a te plange, trage aer in piept si concentreaza-ti mintea pe lucrurile care te fac fericita in acel moment. Chiar daca situatia nu este cea mai placuta si ai avea motive reale pentru a te lamenta, gaseste acel ceva pozitiv.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private