miercuri, mai 31, 2023

24 martie, Sfântul Cuvios Zaharia. Rugăciunea pentru iertare de păcate şi ajutor în momente dificile

Calendar ortodox 24 martie 2022. Sfântul Cuvios Zaharia. Rugăciune pentru iertarea păcatelor şi izbăvire de necazuri.

Calendar ortodox 24 martie 2022. Ce sărbătoare este joi? - Stirile Kanal D

Sfântul Cuvios Zaharia, făclie a pustiei egiptene

În ziua de 24 martie a fiecărui an, cedincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Zaharia, un mare luminător al pustiei egiptene, care a trecut la cele veșnice de tânăr.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Sfântul Zaharia a fost fiul lui Carion egipteanul, potrivit crestinortodox.ro. El și-a lăsat copiii și nevasta și a ales calea monahismului. Zaharia era plin de darurile Duhului Sfânt şi își simțea întreaga ființă înflăcărată de dragostea Harului lui Dumnezeu.

Odată, Sfântul Macarie l-a întrebat: „Cine este adevărat monah?

Sfântul Zaharia a răspuns: „Acela care se lupta zilnic să împlinească Poruncile Dumnezeiești„.

Aceeaşi întrebare a primit-o de la Avva Moise: „Ce înseamnă să fii monah?” iar Sfântul Zaharia i-a răspuns, scoțându-și camilafca și călcând-o în picioare: „Aceasta înseamnă să fii monah. Nimeni nu poate fi monah care nu se lasă zdrobit ca această camilafcă”.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Fiind o mare făclie printe monahii pustiei, sfântul cuvios Zaharia se mută la Domnul în anul 405, la vârsta de 32 de ani, mijlocind cu căldură pentru toți cei ce îi săvârșesc pomenirea cu credință.

Pomenirea sfântului Zaharia se mai săvârșește și dimpreună cu părintele său, sfântul cuvios Carion, în ziua de 5 decembrie.

Rugăciunea pentru iertare de păcate şi ajutor în momente dificile

În ajun de Buna Vestire, credincioșii se roagă la Sfântul Cuvios Zaharia pentru a le lumina calea și pentru a-i ajuta să treacă mai ușor peste probleme și peste momentele dificile.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Iată ce rugăciune se spune pe 24 martie, cu o zi înainte ca în bisericile ortodoxe să fie sărbătorită Buna Vestire.

„A prorocului Tău, Doamne, Zaharia pomenire prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Rugăciunea mea voi vărsa către Domnul şi Lui voi spune necazurile mele; că s-a umplut sufletul meu de răutăţi şi viaţa mea s-a apropiat de iad; şi ca Iona mă rog: Dumnezeule, din stricăciune scoate-mă.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

Adâncimi de Minuni şi Noian de daruri cunoscându-te şi lămurit ştiindu-te pe tine, Preacurată Născătoare de Dumnezeu şi Nădăjduind în ocrotirea ta, neîncetat alergăm către al tău Acoperământ.

Fă pe Stăpânul, cu rugăciunile tale, Desăvârşit Milostiv către cei ce săvârşesc cu credinţă sfântul şi însemnatul tău praznic, de Dumnezeu insuflate şi te cinstesc pe tine cu dragoste, ca pe un prooroc şi preaadevărat grăitor de cele Dumnezeieşti. Amin”

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private