Sari la conținut

25 de ani fără LADY DI. Detalii halucinante despre cumplitul accident

A trecut un sfert de secol de la cumplitul accident de mașină, iar oamenii nu au uitat-o pe Lady Diana, una dintre cele mai influente personalităţi feminine ale secolului XX.

25 de ani fără LADY DI. Detalii halucinante despre cumplitul accident

A murit în 1997, într-un accident de mașină, la Paris, iar medicul care a ajuns primul la locul tragediei își amintește cu groază scena. A venit să se reculeagă la locul accidentului.

Dr. Frederic Mailliez: Nu a putut spune nimic

„M-am îndreptat către mașină. Am deschis ușa să verific. Erau patru oameni. Ea era inconștientă și avea dificultăți în a respira. I-am pus masca de oxigen și a început să respire puțin mai bine. A căpătat puțină energie, dar nu a putut spune nimic”, a declarat Frederic Mailliez.

Accidentul a avut loc la capătul unei curse nebune

Puțin după miezul nopții, după ce au luat cinat la „Ritz”, Diana şi Dodi al Fayed au părăsit hotelul pe uşa din spate, încercând să evite paparazzi.

Mașina cu șofer, în care se afla și un bodyguard, a fost urmărită de un grup de fotografi. Într-un pasaj din zona Place de la Concorde, autoturismul s-a izbit de unul dintre pilonii de beton, cu 180 de kilometri pe oră.

„A fost un șoc enorm să aflu că acolo este Prințesa Diana și că a murit. Imediat după aceea am început să mă gândesc: „Am făcut tot ce am putut pentru a o salva? Mi-am făcut corect treaba? Și da, nu aș fi putut face altceva”, a mai spus Frederic Mailliez, medicul care a ajuns la locul accidentului.

Vestea că cea supranumită „prințesa inimilor” nu mai este

Medicii au încercat ore în șir să o resusciteze, dar, în cele din urmă, în dimineața zilei de 31 august, la ora 4.00, a fost declarat oficial decesul.

Vestea că cea supranumită „prințesa inimilor” nu mai este a transmis un fior pe tot mapamondul. Doar la poarta palatului unde locuise au fost depuse peste un milion de buchete de flori.

 „Era o ființă excepțională și talentată. În vremuri bune și rele, ea nu și-a pierdut niciodată capacitatea de a zâmbi și de a râde, nici de a-i inspira pe alții cu căldura și bunătatea ei. Am admirat-o și am respectat-o pentru energia și angajamentul ei față de ceilalți și, mai ales, pentru devotamentul față de cei doi băieți ai săi”, a transmis Regina Elisabeta a II-a.

Acum, William și Harry încearcă să ducă misiunea Dianei mai departe, prin campanii menite să-i ajute pe cei sărmani și bolnavi.

Amintirea ei va rămâne vie pentru totdeauna pentru că era o figură idilică. Cu toate acestea, era foarte nefericită, dar misiunea sa era aceea de a avea grijă de alți oameni.

Drept urmare, „prințesa copiilor” și „regina inimilor” este imaginea care va rămâne în memoria tuturor, dincolo de amintirea sa ca persoană, potrivit stirileprotv.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel