Categories: Ştiri sănătate

Sprijin de 2.500 lei pentru femeile cu cancer mamar, acordat de PMB, pentru teste genetice care descoperă posibila recidivă a acestei afecțiuni

Primăria Capitalei acordă un sprijin în valoare de 2.500 de lei femeilor cu cancer mamar, pentru teste genetice care descoperă posibila recidivă a acestei afecțiuni.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, continuarea programului demarat în anul 2018 pentru testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente a fost aprobată astăzi în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Noul proiect, denumit „Testarea BRCA”, se adresează unui număr de 500 de femei cu indicație medicală eliberată de un medic specialist oncolog pentru efectuarea testării.

Primarul General, Gabriela Firea: “Este vorba despre un sprijin în valoare de 2.500 de lei, pentru a realiza teste BRCA. Testele oferă femeilor cu cancer mamar și medicilor informații suplimentare despre probabilitatea de reapariție a cancerului de sân în următorii 10 ani de la momentul diagnosticului.

Pentru fiecare beneficiar în parte, suma va fi decontată către unitățile sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Este un proiect care salvează vieți, pentru că în funcție de rezultate, se poate prescrie un tratament adecvat, care poate reduce foarte mult probabilitatea de recidivă a bolii.”

  • Proiectul se va derula în perioada 2020-2021, avand un buget multianul de 1,2 milioane lei
  • Reamintim că proiectul demarat în anul 2018 a permis efectuarea unor testări genetice pacientelor diagnosticate cu cancer mamar de care au beneficiat peste 350 de femei. Acesta a oferit pacienților șansa de primi recomandări medicale adaptate profilului lor genetic, iar pentru comunitatea oncologică, una dintre cele mai importante oportunități de dezvoltare profesională.
  • Estimări bazate pe ultimele date disponibile arată că în Municipiul București sunt diagnosticate, anual, cu cancer mamar, peste 900 de persoane. Acestora li se adaugă cei circa 3.500 de pacienți diagnosticați cu această boală în ultimii cinci ani și care se află în diverse etape de tratament.
  • În termen de 10 (zece) zile de aprobarea Proiectului „TESTAREA BRCA”, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.

Recent Posts

Ce este terapia genică și cum funcționează

Terapia genică este o ramură revoluționară a medicinei care oferă promisiuni remarcabile în tratarea și…

14 minute ago

Rugăciune de Florii. Rostește-o duminică dimineața pentru bunăstare și noroc

Rugăciune de Florii. Creștinii ortodocși sărbătoresc pe 28 aprilie 2024, Duminica Floriilor sau Floriile, ziua…

o oră ago

Un român s-a trezit milionar din banii de pensie Pilonul 2. Mulți au sume record de bani în aceste conturi și nu știu

S-a trezit milionar din banii de pensie Pilonul 2. Conturile personale de pensii Pilon 2…

14 ore ago

S-a dovedit că o vitamină poate preveni cancerul. Din păcate, 60% dintre români suferă de deficit

Vitamina care combate cancerul. Un articol recent din revista Science dezvăluie un potențial beneficiu al…

14 ore ago

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai veche unitate medicală de urgenţă din ţară

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai…

14 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian