Sari la conținut

27 mai, sărbătoare mare. Rugăciunea pe care să o spui azi pentru vindecare de suferințe trupești și sufletești

rugaciune
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Puterea rugaciunii

Rugăciunea pentru vindecare de boli. În ziua de 27 mai este prăznuit Sfântul Ioan Rusul, zi în care credincioșii pot citi o rugăciune despre care se spune că vindecă bolile și alină sufletele.

Sfântul Ioan Rusul s-a născut din părinți creștini într-un sat din Rusia Mică, în jurul anului 1690. În timpul războiului ruso-turc (1711 – 1718), el a fost soldat în armata imperială a lui Petru cel Mare al Rusiei. În acea perioadă, forțele militare turce avansau de la o victorie la alta, răspândind teamă printre toate națiunile.

Luat în armată, Sfântul a participat ca soldat la războiul declanșat de Petru cel Mare împotriva turcilor, dar a ajuns să fie vândut ca rob unui ofițer turc.

Sfantul Iona Rusul
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sfântul Ioan Rusul, grabnic vindecător și ajutător

Sfântul Ioan fost torturat pentru a-l respinge pe Hristos, a fost bătut în repetate rânduri și a suportat chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, Sfântul Ioan a suportat toate torturile cu perseverență și un curaj remarcabil.

„Mai degrabă îmi predau capul decât credința. Creștin m-am născut și creștin voi muri”, spunea Sfântul.

Văzând credința puternică a lui Ioan, Domnul a înmuiat inima împietrită a stăpânului său, care, ușor, ușor, a început să-l îndrăgească.

Într-o zi, la o petrecere a ofițerilor agăiului de la Prokopi, Sfântul Ioan Rusul a trimis miraculos cu ajutorul unui înger al Domnului o farfurie de cupru cu mâncare la agă, care se afla în Mecca într-o călătorie la mormântul lui Mahomed.

Mâncarea era încă fierbinte când farfuria a apărut în fața aga-ului, iar el a mâncat-o. La întoarcerea ofițerului comandat la Prokopi, 3 luni mai târziu, la o petrecere în onoarea sa, acesta le-a arătat ofițerilor aceeași farfurie, care era gravată cu stema familiei sale.

Acest miracol, realizat prin harul lui Dumnezeu, a stins complet ura stăpânilor turci ai Sfântul Ioan, brutalitatea lor fiind învinsă de strălucirea lui spirituală.

Sfântul a primit de la Dumnezeu darul de a cunoaşte momentul trecerii sale la cele veşnice, primind Sfânta Împărtăşanie într-un măr, pentru a fi ferit de fanatismul turcilor. După ce s-a împărtăşit, a trecut la cele veșnice, în anul 1730, potrivit doxologia.ro.

Rugăciunea grabnic vindecătoare

„Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfântule, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu.

Știu că prin boala trupului sufletul se curățește și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă depărtează de rugăciune.

De aceea, dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii, spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei.

Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasie care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.

Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor.

Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-L laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel