miercuri, februarie 8, 2023

27 noiembrie, zi de mare sărbătoare! Ce NU este bine să faci astăzi, zi foarte importantă pentru creștinii ortodocși. Este și a 30-a zi după Rusalii.

 

27 noiembrie este o zi foarte importantă pentru toți creștinii ortodocși iar pentru că pică în zi de duminică, a 30-a zi după Rusalii, este cu atât mai importantă.

În fiecare an, în ziua de 27 noiembrie, Biserica îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul. A fost dregător la curtea regelui perşilor, dar și creștin din strămoși.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

Scrierile bisericești arată că Sf. Iacob a fost căsătorit cu o femeie creștină alături de care a trăit în cinste și bogăție.

A renunțat la comorile pământești pentru că cel mai important este sufletul

Totuși,  într-un moment al vieții, Sf. Iacob și-a dat seama că nu are nevoie de comorile pământești, fiindcă cel mai important este sufletul său.

Atunci când regele a deschis război contra creștinilor, Iacob a renunțat de la credința în Hristos și a adus jertfe idolilor, închinându-se lor împreună cu regele.

Dar mai apoi, Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul a regretat ceea ce a făcut și a mărturisit în fața regelui că este creștin. Astfel regele a dat poruncă să fie ucis.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

Unde se află moaștele Sfântului Iacob

O parte din moaştele sale se află în ţara noastră, la Mănăstirea Dragomirna, iar alte părţi în Muntele Athos, Cipru şi Rusia, notează WOWbiz.ro.

Duminica a 30-a după Rusalii: Dregătorul bogat- Păzirea poruncilor

În Duminica a 30-a după Rusalii, se citește Evanghelia care amintește de un tânăr care s-a apropiat de Iisus și l-a întrebat ce să facă, ca să moștenească viața veșnică:

Te-ar mai interesa: Medicul Radu Zamfir: Acestea sunt simptomele cance...

În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus și L-a întrebat, zicând: Bunule învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci? Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun?

Nimeni nu este bun, decât Unul Dumnezeu. Știi poruncile: «Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta».

Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele. Auzind, Iisus i-a zis: Încă una îți lipsește: Vinde toate câte ai și le împarte săracilor și vei avea comoară în ceruri; apoi vino de urmează Mie.

Te-ar mai interesa: ȘOC DE PROPORȚII ÎN PRO TV! Jurnalist celebru anch...

Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat. Și, văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în Împărăția lui Dumnezeu!

Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în Împărăția lui Dumnezeu. Zis-au cei ce ascultau: Și cine poate să se mântuiască?

Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputință la oameni, sunt cu putință la Dumnezeu.

Te-ar mai interesa: Primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului N...

Ce NU este bine să facem în această zi

Pentru că este zi de mare sărbătoare, este de cuviință să mergem dimineață la liturghie, să rostim o rugăciune, să aprindem o lumânare și să facem fapte de milostenie.

De asemenea, trebuie să se țină cont că în sfânta zi de duminică nu se fac treburi casnice, nu se lucrează pământul, nu se coase, nu se tricotează, nu se spală și nu se mătură.

Totodată, în această zi de mare sărbătoare nu ai voie să mănânci până nu se termină Sfânta Liturghie la biserică.

O zi binecuvântată tuturor, fie că sunteți creștini ortodocși practicanți sau nu! AMIN!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private