sâmbătă, decembrie 3, 2022

Vom colabora cu unul dintre cele mai bune sisteme medicale din lume. Care sunt domeniile principale și în ce constă această cooperare, conform Ministerului Sănătății.

România și Spania vor coopera în domeniul asistenței medicale primare, sănătății mintale, dar și în cel al prevenirii și controlului bolilor transmisibile și netransmisibile.

Această colaborare a fost semnată astăzi, 23 noiembrie, printr-un memorandum de înțelegere între ministerele sănătății din România și Spania, documentul fiind semnat de ministrul Alexandru Rafila și omologul său spaniol Carolina Darias San Sebastian.

Te-ar mai interesa: Ce presupune activitatea unui psiholog clinician î...

Memorandumul s-a încheiat în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Regatului Spaniei desfășurată în Castellon de la Plana, se arată într-un comunicat al ministerului Sănătății. 

Spania este lider mondial la operații de transplant

Documentul are ca scop dezvoltarea și intensificarea colaborării în domeniul sănătății dintre cele două state.

Vestea este una foarte bună având în vedere că Spania are unul dintre cele mai bune sisteme medicale din lume, alături de Marea Britanie, Germania, Malta, Israel etc.

Sistemul medical spaniol este pe modelul celui britanic, Spania inspirându-se încă din 1986 din organizarea sistemului medical britanic.

Te-ar mai interesa: Lista siropurilor de tuse interzise în Uniunea Eur...

Potrivit Aleph News, Spania este și lider mondial la operații de transplant și oferă servicii medicale atât pentru spanioli, cât și pentru rezidenții străini.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private