sâmbătă, octombrie 1, 2022

3 activități care pot prelungi viața. Așa se reduce riscul de CANCER: „Participarea la oricare dintre activități a fost asociată cu o mortalitate mai scăzută în comparație cu cei care nu au participat la fiecare activitate, inclusiv activități de intensitate moderată”, spune un renumit cercetător.

3 activități care pot prelungi viața. Un studiu a fost realizat special pentru a studia decese cauzate de cancer, boli de inimă și oricare altă cauză.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Studiul de la Institutul Național al Cancerului a analizat răspunsurile a peste 272.000 de persoane cu vârste cuprinse între 59 și 82 de ani care au completat chestionare despre activitățile lor în timpul liber, ca parte a National Institutes of Health-AARP Diet and Health Study.

Timp de aproximativ 10 ani cercetătorii au analizat dosarele de sănătate pentru decese cauzate de cancer, boli de inimă și oricare altă cauză, potrivit unui articol publicat de CNN.

3 activități care pot prelungi viața. Așa se reduce riscul de CANCER

Activitate fizică aerobă de intensitate moderată

Orientările privind activitatea fizică din Statele Unite recomandă ca adulții americani să facă 2,5 până la 5 ore de activitate fizică aerobă de intensitate moderată sau 1,25 până la 2,5 ore de activitate fizică aerobă de intensitate viguroasă în fiecare săptămână.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Cercetătorii au descoperit că orice combinație de activitate pe bază de aerobic efectuată pentru perioada recomandată pe săptămână a fost asociată cu un risc de deces cu 13% mai mic, din orice cauză, în comparație cu nicio activitate.

Tenisul sau jocul badminton

Tenisul sau jocul badminton au avut cel mai mare profit pentru problemele cardiovasculare: a existat o reducere cu 27% a riscului de deces prin boli de inimă și o reducere cu 16% a decesului prematur.

Te-ar mai interesa: Cele mai bun surse naturale de melatonină, hormonu...

Alergatul

S-a redus riscul de cancer cu 19% iar decesul prematur cu 15%. Mersul pe jos pentru exerciții fizice a fost cel mai benefic pentru scăderea riscului de deces prematur după sporturile cu rachetă și alergarea, a arătat studiul.

”Participarea la oricare dintre activități a fost asociată cu o mortalitate mai scăzută în comparație cu cei care nu au participat la fiecare activitate, inclusiv activități de intensitate moderată”, a scris autorul studiului Eleanor Watts, cercetător postdoctoral în epidemiologie la Institutul Național al Cancerului, parte a studiului National Institutes of Health.

Te-ar mai interesa: Mineralul esențial pentru buna funcționare a creie...

Concluzia: Alegeți o activitate care vă place și treceți la mișcare. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private