joi, septembrie 29, 2022

Cancerul este a doua cea mai mare cauză de deces la nivel global și pune o presiune masivă asupra sistemelor de sănătate din întreaga lume. Dar un nou studiu arătat că trei cauze, care pot fi evitate relativ ușor, care țin de stilul de viață, se află la baza a jumătate din decesele produse de această maladie.

Cancer. Decese produse de TREI cauze banale

Oamenii de știință de la Universitatea din Washington au  investighat impactul factorilor de risc asupra deceselor cauzate de cancer, dar și să identifice care dintre factorii de risc au cel mai mare impact în apariția bolii.  Spre surprinderea tuturor, cei trei factori de risc principali, sunt totodată și cei pe care majoritatea persoanelor îi cunosc drept nocivi pentru sănătate și de evitat pentru longevitate și o bună calitate a vieții.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

Cauzele care duc la CANCER: fumatul, consumul de alcool, greutatea supraponderală. Este concluzia la care au ajuns oamenii de știință.

Factorii de risc s-au dovedit a fi responsabili

În general, factorii de risc s-au dovedit a fi responsabili pentru 44,4% din decesele cauzate de cancer la nivel global și 50,6% dintre decesele bărbaților din întreaga lume. Cifra deceselor de cancer de sex feminin a fost mai mică, respectiv 36,3 l %, potrivit Express.

Comentând studiul, doctorul Christopher Murray de la Institutul pentru Măsurarea și Evaluarea Sănătății de la Universitatea din Washington a spus: „Acest studiu ilustrează că povara cancerului rămâne o provocare importantă pentru sănătatea publică, care crește în amploare în întreaga lume”.

Te-ar mai interesa: Recomandarea medicului Mihaela Bilic. Acest fruct ...

Doctorul Murray a adăugat că „fumatul continuă să fie principalul factor de risc pentru cancer la nivel global, cu alți contributori substanțiali la povara cancerului variind”.

Medicul Murray spune cum pot ajuta descoperirile lor deciziile politicienilor de a lua măsuri pentru a reduce decesele cauzate de acești trei factori.

„Descoperirile noastre pot ajuta factorii de decizie politică să ia măsuri de reducere a deceselor și a stării de sănătate cauzate de cancer la nivel regional, național și global”, mai spune dr. Murray.

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

În general, dintre cei trei factori principali de risc enumerați, fumatul a fost considerat a avea cel mai mare impact asupra deceselor cauzate de cancer fiind responsabil fiind implicat în apariția cancerului pulmonar, traheal și bronșic dar cu impact și în apariția cancerelor de col uterin, colorectal, de esofag și stomac.

Obezitatea, fumatul și consumul de alcool sunt toți factori de risc asupra cărora poți avea un grad semnificativ de control.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private