Sari la conținut

3 lucruri pe care trebuie să le spui cardiologului tău

Iată ce informaţii trebuie să împarţi cu cardiologul tău:

  1. Istoricul familial

Fă o listă cu rudele tale care s-au confruntat cu hipertensiunea, colesterolul crescut sau diabetul, factori de risc pentru inimă. Dacă unul dintre bunici, părinţi sau fraţi au avut un atac de cord, accident vascular cerebral sau alte afecţiuni grave ale inimii înainte de 65 de ani, riscul de a avea şi tu probleme cu inima este crescut. Vorbeşte-i doctorului tău despre aceste lucruri ca să-ţi evalueze mai eficient gradul de risc.

  1. Descrie o zi din viaţa ta:

–         cât de des faci mişcare

–         dacă eşti stresat sau nu

–         câte ore dormi pe noapte

–         ce alimente conţine dieta ta

–         dacă fumezi activ sau pasiv

  1. Întreabă despre simptomele neobişnuite ale afecţiunilor inimii

Unele boli de inimă sunt adesea trecute cu vederea, aşa că e foarte important să fii atent atunci când faci efort fizic dacă oboseşti mai repede decât de obicei sau dacă te confrunţi cu durere puternică la nivelul spatelui, pieptului sau braţului stâng. Dacă ai aceste simptome, trebuie să faci mai multe teste.

Trebuie, de asemnenea să ai grijă ca în fiecare an să-ţi verifici tensiunea arterială, colesterolul, glicemia şi nivelul de fier (anemia creşte riscul bolilor de inimă). 

Citeste si:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.