Sari la conținut

300 de vieți au fost salvate prin Campania „Dăruiește timp, donează sânge!”

167 de persoane au răspuns apelului la solidaritate cu pacienții din spitale, lansat de Sun Plaza și Asociația React, alăturându-se Campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!”, implementată în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) București și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Din cele 167 de persoane care s-au prezentat la punctele de recoltare sanguină, în urma verificărilor și analizelor medicale 120 au fost declarate apte pentru donare. În total s-au recoltat 54 litri de sânge, cantitate suficientă pentru a ajuta aproape 300 de pacienți internați în spitalele bucureștene, care au nevoie de transfuzii sanguine pentru a supraviețui.

Ediția din 2016 a Campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!” s-a desfășurat pe pacursul a trei zile, în perioada 3-5 septembrie. Donatorii au fost întâmpinați în cadrul unui centru mobil complet echipat, amplasat la intrarea principală în Sun Plaza, în care recoltarea de sânge a fost realizată de către personalul specializat de la CTS București, precum și în două cabinete special amenajate în policlinica Regina Maria din Sun Plaza.

„Din experiența celor peste 10 ani de implicare activă în transformarea sistemului transfuzional național, românii devin donatori de sânge atunci când conștientizează importanța celor 450 ml de sânge donat, când au acces ușor la procesul de recoltare și când prima donare este o experiență plăcută. Acestea sunt cele trei elemente pe care le-am avut în vedere și în campania «Dăruiește timp, donează sânge!», realizată împreună cu Sun Plaza. Fiecare campanie, fiecare prim donator, fiecare persoană transformată în donator fidel salvează vieți, creează comportamente responsabile și ne aduc mai aproape de atingerea situației firești în care sistemul transfuzional poate să furnizeze, fără dificultate, sânge spitalelor”, a declarat Anca Ștefan, Președinte Asociația React.

Campania „Dăruiește timp, donează sânge!” a ajuns deja la cea de-a treia ediție și continuă să atragă tot mai mulți donatori. Comparativ, la ediția precedentă au fost înregistrare 98 de persoane, dintre care 70 au donat o cantitate totală de 31,5 litri de sânge, care a ajuns la aproximativ 210 pacienți.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel