miercuri, decembrie 7, 2022
Asociația LaPrimulBebe. 354.000 de euro pentru renovarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Câmpulung Muscel.
Secţia de Pediatrie a Spitalului Câmpulung Muscel va fi renovată din temelii graţie unei campanii în urma căreia s-au strâns 354.000 de euro în doar şase zile. Banii au fost strânși în luna noiembrie, în urma celor 13.900 de licitații la care au participat 21.700 persoane.
La final de an, comunitatea LaPrimulBebe și-a unit forțele încă o dată pentru misiunea de a aduce o rază de lumină în viețile a peste 25.000 de copii din  Câmpulung și din orașele apropiate, care au nevoie de o secție de Pediatrie modernă în spitalul din Câmpulung.

„Da, din păcate și din fericire, ne propunem să refacem o nouă secție. Pentru că realitatea noastră, a mamelor din România, este că atunci când se îmbolnăvesc, copiii noștri sunt îngrijiți în spitale nerenovate de 40 de ani. Iar spitalele private nu sunt echipate pentru a tratata urgențe, asta în cazul în care un spital privat există în orașul nostru.

În Câmpulung nu există. Trăim într-o țară în care am ajuns să ne minunăm atunci când găsim curățenie sau condiții normale în spitale. Ne-am obișnuit, am acceptat și ne-am resemnat cu mizerie, condiții deplorabile, servicii proaste. Putem să așteptăm aceste modernizări de spitale, însă în anii în care le așteptăm de la alții, nouă ne mor copiii în ele”, a spus Atena Boca, fondatoarea Asociației LaPrimulBebe.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Asociația LaPrimulBebe. 354.000 de euro pentru renovarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Câmpulung Muscel.

Cu cei 354.000 de euro, vor fi renovate cele 10 saloane ale secției de Pediatrie din spitalul Câmpulung, 2 holuri, 6 băi, biberoneria și sălile de depozitare pentru necesar saloane. De asemenea, vor fi aduse 50 de paturi noi pentru copii și însoțitori și mobilier modern. Mozaicul va fi inlocuit cu pvc medical adaptat prezentului, ușile vor fi înlocuite cu unele de uz spitalicesc moderne și sigure. Pentru ca în aceste saloane nicio mamă să nu mai simtă frică, umilință, dezumanizare, iar acest loc să devină unul în care pacienți și medici deopotrivă se simtă valorizați.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

„Secțiile de pediatrie, de neonatologie, maternitățile și terapiile intensive neo-natale, spre care noi împreună cu mamele din comunitatea LaPrimulBebe ne îndreptăm atenția de ani deja, vor duce, sperăm noi cât de curând, la un grad de conștientizare mai mare în rândul oamenilor și al autorităților. Că merităm, că este nevoie, că este o obligație.

Campaniile noastre sunt campanii manifest la vizibilitate. Vrem să contăm! Mamele care au început să își refacă singure spitalele pentru copiii lor devin o voce tot mai puternică. De neignorat”, a mai spus Atena Boca.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

Asociația LaPrimulBebe. Peste 2 milioane de euro strânse în cadrul campaniilor umanitare

Aceasta nu este singura secție de pediatrie renovată datorită eforturilor Asociației LaPrimulBebe. La începutul acestui an echipa Atenei Boca a renovat integral secția Pediatrie a Spitalului Moreni cu 273.000 de euro strânși în urma campaniei umanitare #VremOm.

De-a lungul anilor, asociația LaPrimulBebe a reușit să strângă în cadrul campaniilor umanitare peste 2 milioane de euro. Au fost dotate cu aparatură esențială maternități cu grad mare de prematuritate în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Secția de terapie intensivă nou-născuți Marie Curie a fost dotată cu un sistem performant de supra-avertizare care scade mortalitatea semnificativ. Secția de pediatrie Moreni a fost integral renovată. Lucrările pentru refacerea secției de neo-natologie Vâlcea sunt în plină desfășurare. Laboratorul de oncologie pediatrică Louis Țurcanu Timișoara a fost reabilitat. Și un etaj a fost amenajat în refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer de la MagicHome.

Te-ar mai interesa: Incident grav la o școală din România. Șase elevi ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private