miercuri, ianuarie 26, 2022

Din cauza situației epidemiologice din Africa de Sud, multe state europene au decis să interzică zborurile care vin din partea de sud a Africii. 39 de români vor ajunge mâine în țară cu o cursă specială Tarom. 

Momentan, autoritățile din mai multe țări din Europa au suspendat zborurile din Africa de Sud, până când vor afla mai multe detalii despre această variantă SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, românii care și-au dorit să se întoarcă în țară o vor putea face cu ajutorul unei curse speciale Tarom.

Te-ar mai interesa: Copiii noștri sunt instrumentele de joacă a guvern...

Mărturia unei românce din Africa de Sud

Cei 39 de români aflați în Africa de Sud care vor decola în această noapte spre România și vor ateriza în București mâine, în jurul prânzului.

Conaționalii noștri vor fi repatriați printr-o cursă specială cu o aeronavă TAROM, asta după ce Uniunea Europeană a suspendat legăturile aeriene cu mai multe țări de pe continentul african de teama noii variante a coronavirusului, Omicron.

În legătură directă cu noi este unul dintre românii care așteaptă să se îmbarce în această cursă. Tunde Skovrani este o actriță din România care se află în Africa de Sud pentru a finaliza filmările la un documentar.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pancreatic: două părți ale c...

„La momentul de față sunt în Johannesburg și am ajuns pe data de 24 aici ca să finalizez documentarul pe care am început să-l regizez în 2018 și după două zile am aflat că de fapt trebuie să plecăm.

Din păcate, nu am reușit să terminăm și nici să filmăm nimic, dar mă bucur că avem șansa să plecăm în sfârșit, pentru că am reușit să iau legătura cu domnul senator Loránt Antal şi el m-a conectat cu dl consul al României, Claudius Cobzaru. Cu el am intrat în legătură directă și în fiecare oră mă sună, ţinem legătura și mă ajută să plecăm”, a declarat Tunde Skovrani, potrivit DIGI 24.

Te-ar mai interesa: Călătorii imunizați nu vor mai avea nevoie de test...

Mai mulți români au avut nevoie de ajutor pentru a pleca

„Eu nu prea am luat legătura cu românii, pentru că nu am fost nici la ambasadă, doar am vorbit pe telefon cu domnul consul, dar pot să vă zic că am fost la aeroport, am petrecut la aeroport două zile. (…)

Am stat pe aeroport cu sute de oameni, toată lumea a încercat să iasă. Şi, la urma urmei, într-un atac de panică, am sunat-o pe sora mea care a aflat despre aeronava care se îndreaptă către Africa de Sud din România și așa am găsit și eu soluția”, a adăugat Tunde Skovrani.

Te-ar mai interesa: Doctor în neuroștiințe: Cum ne putem antrena minte...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private