miercuri, ianuarie 26, 2022

Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta Omicron. „Se întâmplă mai ales la persoanele tinere”.

Medicul sud-african care a descoperit tulpina Omicron a coronavirusului, Angelique Coetzee, a atras atenția că pacienții prezintă simptome „neobișnuite”.

Angelique Coetzee, care conduce un cabinet privat în capitala administrativă a Africii de Sud, Pretoria și are o experiență de peste 30 de ani, a dezvăluit că a observat pentru prima dată la începutul acestei luni că pacienții cu Covid prezentau o serie de simptome ciudate.

Te-ar mai interesa: Un campion olimpic a decedat în urma infecției. A ...

Angelique Coetzee: „Se întâmplă mai ales la persoanele tinere”

În mod surprinzător, niciunul dintre pacienții Omicron nu a suferit de o pierdere a gustului sau mirosului asociată în mod obișnuit cu Covid. Totuși, toți au prezentat markeri neobișnuiți, cum ar fi oboseala intensă și un nivel ridicat al pulsului.

Medicul a ţinut să sublinieze că Omicron ar putea provoca simptome mult mai grave la persoanele cu comorbidităţi.

Cazurile depistate până acum în Africa de Sud nu sunt grave, însă cercetările privind noua variantă Omiccron sunt încă într-un stadiu foarte incipient.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a declarat dr. Coetzee, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: Vor fi temperaturi de -25 de grade, în România! Ia...

Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta Omicron

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că Omicron prezintă un risc foarte ridicat la nivel mondial. Specialiștii OMS au sublinitat că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei.

Într-un document publicat luni, 29 noiembrie, OMS subliniază că „până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron”.

Te-ar mai interesa: Pfizer și BioNTech lansează primul studiu al unei ...

„Având în vedere mutaţiile care ar putea să confere un potenţial de ocolire a răspunsului imunitar şi, posibil, să ofere un avantaj în termeni de transmisibilitate, probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată”, se mai arată în documentul OMS.

Iată care sunt simptomele pe care medicul le-a observat la pacienţii infectaţi cu noua tulpină a coronavirusului:

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești, însă nu știi de unde poți începe...

  • oboseală intensă
  • dureri de cap puternice
  • febră musculară
  • tuse ușoară
  • nivel ridicat puls
  • FĂRĂ pierdere gust/miros

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private