Sari la conținut

4 băuturi care vă pot crește tensiunea arterială. Sunt extrem de periculoase!

cafea si ciocolata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul dulce care te face mai deștept

Hipertensiunea arterială este o boală tăcută care poate afecta încet arterele corpului tău, nu îți dai seama până nu apar probleme grave de sănătate, de exemplu, un accident vascular cerebral. Deși cauzele sale pot fi diverse, există 4 băuturi care vă cresc tensiunea arterială.

Ce este hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială?

Hipertensiunea arterială, sau hipertensiunea arterială, este o afecțiune cauzată de forța exercitată de sânge împotriva pereților arterelor este suficient de mare pentru a provoca probleme grave de sănătate, Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite descrie următoarele:

  • Boala de inima
  • Accident vascular cerebral
  • Insuficiență renală
  • Probleme cu ochii
  • Anevrism
  • Probleme de memorie

Potrivit specialiștilor, o tensiune arterială normală la adulți ar trebui să fie de 120/80 mmg, este considerată hipertensiune când valoarea ei este cuprinsă între 130/80 mmg. Cu cât inima pompează mai mult sânge și cu cât arterele sunt mai înguste, cu atât tensiunea arterială este mai mare.

Hipertensiunea arterială este cunoscută ca o „boală tăcută”, deoarece aproape că nu dezvăluie simptome de avertizare, cu toate acestea, printre cele mai frecvente sunt: ​​dureri de cap, dificultăți de respirație sau sângerare nazală, mai ales atunci când afecțiunea ajunge într-un stadiu mai grav.

Deși tensiunea arterială poate fi primară, adică apare pe măsură ce îmbătrânim sau secundar din cauza unei boli de bază, dacă aveți probleme cu tiroida, apnee obstructivă în somn, boli de rinichi sau un defect congenital al vaselor de sânge, pentru a numi câteva, câteva băuturi pot cauza, de asemenea, această problemă.

4 băuturi care vă pot crește tensiunea arterială

Menținerea unei alimentații echilibrate este esențială pentru a menține „la distanță” nivelul tensiunii arteriale, motiv pentru care se recomandă limitarea cantității de sare din alimente, sosuri sau condimente, conserve, procesate, cârnați sau alimente bogate în grăsimi, dar și următoarele băuturi:

Băuturi prea zaharoase

Potrivit unui studiu realizat de Jurnalul American de Cardiologie, consumul de bauturi zaharoase precum sifon, sucuri, ceaiuri sau apa aromata, poate creste nivelul tensiunii arteriale, datorita zaharozei, compusa din doua monozaharide: glucoza si fructoza Daca le consumam în exces, ne va crește ritmul cardiac, dar și rezistența vasculară, crescând tensiunea arterială.

Alcoolul crește tensiunea

Consumul excesiv de alcool în mod regulat, de exemplu în fiecare weekend, crește tensiunea arterială la niveluri nesănătoase în timp; Specialistii institutului medical Mayo Clinic considera ca consumul a mai mult de trei bauturi alcoolice intr-o zi creste temporar tensiunea arteriala.

Multe băuturi alcoolice sunt bogate în zahăr și calorii, ceea ce poate contribui la creșterea evidentă nedorită în greutate. Potrivit unui studiu publicat de National Institutes of Health, acesta este un factor de risc pentru hipertensiune arterială.

consumul de cafea

Cafeaua

O ceașcă de cafea dimineața ne poate ajuta, însă consumul a mai mult de patru căni de cafea pe zi ne poate crește nivelul tensiunii arteriale, deoarece cofeina blochează un hormon esențial pentru menținerea tensiunii arteriale dar, de asemenea, face ca glandele suprarenale să elibereze mai multă adrenalină, determinând o creștere a tensiunii arteriale, descrie institutul medical Mayo Clinic.

Băuturile energizante

Este bine cunoscut faptul că băuturile energizante sunt legate de unele afecțiuni cardiace, deoarece conform unui studiu realizat de Journal of the American Heart Association, acestea conțin cofeină și taurină, substanțe care cresc ritmul cardiac, precum și tensiunea arterială.

Pentru a-ți face o idee mai clară, o băutură energizantă echivalează cu două căni de cafea și dacă bei două sau chiar trei astfel de băuturi pe zi, imaginează-ți ce faci cu corpul tău.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel