marți, decembrie 1, 2020
Irina Lungu

Micuțul tău este pretențios? Nu îi intri în voie cu niciun fel de mâncare. Refuzul mâncării este un chin cu care se confruntă multe mame.

Dacă ești mămică, știi că această nouă „funcție” vine cu o mulțime de provocări. Cu siguranță, de multe ori, să fii mamă poate fi mai greu decât să lucrezi 10 ore într-o corporație, însă noroc că e mai plăcut. Totuși, uneori e exasperant să încerci să îl faci pe cel mic să mănânce. Nu vrea și pace! Însă nu dispera, doar încearcă să diversifici metodele.

Cel mai bine ar fi să îl pregătești din timp că urmează masa și să fii fermă când vine timpul să mănânce.

Metoda avionului

Cu siguranță, știi metoda avionului, când lingurița încărcată zboară voioasă spre gurița lui și el trebuie s-o deschidă și să ia mâncarea. Nu e greșit să faci din mâncat un joc, dacă asta funcționează. Atât timp cât mănâncă, poți folosi această metodă.

Surpriza din farfurie

O farfurie inscripționată cu desenul lui preferat poate fi descoperită doar dacă mănâncă din farfurie? Ar putea fi un motiv pentru care să ia câteva linguri de mâncare, măcar până când desenul începe să se vadă. Și, cine știe, poate va descoperi gustul plăcut și va mânca în continuare mâncarea cu gust pe care i-ai pregatit-o cu atâta drag, în timp ce admira cum se conturează desenul din farfurie.

Mâncarea preferată

Sigur că e nevoie să îi dai copilului o mâncare variată, care să îi acopere necesitățile în dezvoltare. Însă, dacă ai norocul ca mâncarea lui preferată să fie plină de vitamine și diversă (de exemplu, pui cu legume sau doar legume variate), nu te speria dacă timp de câteva zile nu vrea să mănânce altceva.

Cu siguranță vor veni și zile mai bune, în care vei putea introduce și alte mâncăruri pe care le va gusta cu plăcere.

Vrea să mănânce dulciuri, însă îi strică foamea

Poți opta pentru dulciuri făcute în casă, care să aibă și o mare valoare nutritivă. Nu e nevoie sa fie doar calorii goale, așa cum au cele mai multe dulciuri din comerț. Astfel, poți opta pentru clătite cu brânză și miere, în care poți adăuga și o bucățică de banană strivită. Astfel, îi oferi copilului tau un dulce mai sănătos, care conține vitamine și calciu.

Știi deja că mămicile trebuie sa fie creative când vine vorba de creșterea și educarea copiilor, iar când vine vorba de alimentație și hrănire, lucrurile nu stau deloc altfel. Îți dorim creativitate maximă.

Dacă ai nevoie și de alte sfaturi și idei năstrușnice pe care să le folosești în relația cu copilul tău, citește și alte articole publicate pe Lumealuijunior.ro.

Parteneri